AMSTERDAM - Wegens grote belangstelling geeft Iris Hond niet zeven maar in totaal tien concerten in Het Concertgebouw met de muziek van Ludovico Einaudi. De kaarten voor de eerste zeven concerten waren in één week nagenoeg uitverkocht. De tien concerten 'Iris Hond speelt Einaudi' vinden plaats van zondag 14 juni tot en met zaterdag 20 juni. Bijzonder is dat er ook een speciaal nachtconcert is toegevoegd op 19 juni om 23.30 uur. Kaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Wederzijdse bewondering
Iris Hond: "Een week lang in het Concertgebouw staan met muziek die mij, en zoveel andere mensen, diep raakt is een groot cadeau waar ik me enorm op verheug!" De waardering voor elkaars werk is wederzijds, ook Einaudi laat zich positief uit over haar muzikale talent:

'One of the most beautiful performances of my music.'
Ludovico Einaudi over Iris Hond

Fenomeen Ludovico Einaudi
Pianist en componist Ludovico Einaudi is een fenomeen. Wereldwijd genieten miljoenen mensen van zijn intense pianomelodieën. Modern klassieke, minimalistische en licht elektronische muziek versmelten bij Ludovico Einaudi tot een unieke stijl, die vol is van emotionele intensiteit. Met de soundtrack van de filmhit Intouchables brak Einaudi in 2011 door bij het grote publiek. Sindsdien is zijn muziek niet meer weg te denken uit de klassieke muziek-hitlijsten, speelt hij steevast voor uitverkochte zalen en breekt hij streamingrecords, zoals met het album Day One dat in één dag meer dan twee miljoen keer werd gestreamd.

Iris Hond speelt Ludovico Einaudi
Zondag 14 t/m zaterdag 20 juni 2020
Het Concertgebouw, Kleine Zaal, aanvang 20:15 uur

Extra concerten:
Zondag 14 juni aanvang 16.30 uur
Vrijdag 19 juni aanvang 23.30 uur (Nachtconcert)
Zaterdag 20 juni aanvang 16.30 uur

Kaarten (vanaf €22,50) verkrijgbaar via concertgebouw.nl/iris-hond en aan de kassa van Het Concertgebouw