AMSTERDAM - Op 23 november 2017 is het weer zover: het Vrijwilligersfeest van stadsdeel Oost. Ambtenaren van het stadsdeel staan klaar om u als vrijwilliger uit Oost een feestelijke middag en avond te bezorgen. Op deze manier wil het stadsdeel haar waardering laten blijken voor de vrijwilligers in Oost.

Het feest wordt gevierd in Stayokay aan het Timorplein 21 in de Indische Buurt en duurt van 16.30 tot 20.00 uur.

Portefeuillehouder Rick Vermin van stadsdeel Oost houdt een toespraak en bedankt een aantal vrijwilligers in het bijzonder met een ereteken voor hun uitzonderlijke inzet.

Aanmelden Vrijwilligersfeest

Doet u vrijwilligerswerk in Oost? Dan bent u van harte welkom op het Vrijwilligersfeest. Aanmelden kan tot 9 november 2017.

Meld u aan voor het Vrijwilligersfeest!

Meldt u op tijd aan. Vanwege de veiligheid is er plek voor 400 vrijwilligers. De eerste 400 vrijwilligers die zich via de website opgeven, ontvangen per mail een persoonlijk toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs moet u meenemen naar het Vrijwilligersfeest. Hebt u moeite met aanmelden via de computer? Vraag dan om hulp binnen de organisatie waar u vrijwilligerswerk voor doet.

Vrijwilliger voordragen voor een ereteken

Organisaties in stadsdeel Oost mogen dit jaar hun meest gewaardeerde vrijwilliger voordragen voor een ereteken. Het ereteken is een speciale waardering van het stadsdeel voor vrijwilligers die een bijzondere bijdrage leveren in stadsdeel Oost. Op het Vrijwilligersfeest worden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet.

  • Alleen de voorzitters van het bestuur van de organisatie en de vrijwilligersmakelaars van Dynamo, Civic en ViiA zijn bevoegd om vrijwilligers voor te dragen voor een ereteken.
  • Per organisatie/bestuur kan er maximaal één vrijwilliger worden beloond met een ereteken.
  • Vrijwilligers die eerder een ereteken ontvingen, kunnen niet nogmaals worden voorgedragen.
  • Voorzitters die actief zijn bij meerdere organisaties, kunnen niet meer dan één vrijwilliger voordragen. Denk goed na wie volgens u dit jaar een ereteken verdient.
  • Via het opgaveformulier Voordragen Ereteken kunt u tot en met 31 oktober 2017 een vrijwilliger voordragen. U geeft hierbij een korte en duidelijke beschrijving van deze bijzondere vrijwilliger en de speciale bijdrage die deze vrijwilliger levert of heeft geleverd aan uw organisatie.
  • Het dagelijks bestuur van stadsdeel oost maakt een keuze uit alle opgaven. De eretekens worden uitgereikt door portefeuillehouder Rick Vermin.