AMSTERDAM - Op 16 december is het de nationale verzoeningsdag in Zuid-Afrika. Hier wordt ook uitgebreid bij stilgestaan in Amsterdam. In de Nieuwe Kerk zal Nelson Mandela deze dag centraal staan.

De voorstelling zal bestaan uit een theatrale monoloog onder regie van John Leerdam. Het leven van Mandela zal door middel van een combinatie van toneel en muziek in beeld worden gebracht. Ayrton Kirchner is te zien als Nelson Mandela. Tarif Heljanan, Anna Makaloy en Jeannine La Rose verzorgen de zang en tenslotte is Harto Soemodihardjo verantwoordelijk voor de muziek in het stuk.

Het stuk is onderdeel van het theatrale drieluik ‘We have a dream. Gandhi, King, Mandela’, waarbij naast de voorstelling over Nelson Mandela ook voorstellingen over Mahatma Gandhi (2 oktober) en Martin Luther King (15 januari) aan bod komen. De deuren gaan open om 19:00. Aanvang van de voorstelling is om 20:00. Kaarten kosten €17,50 per stuk.

De Nieuwe Kerk organiseert in samenwerking met Stichting Julius Leeft! de tentoonstelling ‘We have a dream’, over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw.

De tentoonstelling is tot en met 4 februari 2018 dagelijks van 10:00 tot 17:00 te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Bekijk de website voor meer informatie.