AMSTERDAM - Het Foodie Festival vindt plaats op 17 november en is hét culinaire live evenement van het jaar voor kookliefhebbers en bakfanaten. In het historische pand van de aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam kunnen culi’s en foodies terecht voor een interview of signeersessie met je favoriete kookboekschrijver, masterclasses, wijnproeverijen en een pop-up kookboekhandel. Nieuw is dat je tijdens de Kookboekenweek twee foodfilms kunt bekijken bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Films tijdens Foodie Festival Amsterdam:

The Lunchbox
Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life of Pi).

Woensdag 14 november om 14.30 uur
Zondag 18 november om 14.30 uur

*

Jiro Dreams of Sushi
Deze documentaire is een grote ode aan, je raadt het al: sushi. “Ik zal mijn best doen om de top te bereiken.” Vreemde woorden om te horen uit de mond van een 85-jarige man die al zo’n 75 jaar in het vak staat. In zijn restaurant – amper 10 plaatsen! – legt de drie sterren Meesterschef Jiro Ono zich toe op de kunst van het sushi maken. Deze documentaire vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japans culinaire keizer: sushi. Daarnaast is het een verhaal over Japanse tradities, familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders.

Donderdag 15 november om 14.30 uur
Vrijdagochtend 16 november om 11.00 uur

*

Foodie Festival zaterdag 17 november: een exclusieve dag boordevol culinaire events
Tijdens Foodie Festival hoeft echt niemand zich te vervelen. De hele middag zijn er verschillende evenementen rondom gastronomie en kookboeken. Zo schuif je bijvoorbeeld aan bij een interview door Jonah Freud met kookboeklegende Janny van der Heijden of met Amsterdams bekendste patissier Cees Holtkamp in het Museumcafé. Liever horen hoe je de perfecte foodfoto maakt voor je Instagramaccount? Topfotograaf Jan Bartelsman geeft je zijn tips and tricks tijdens een masterclass foodfotografie. Of duik met chef Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, de geschiedenis in en leer alles over zijn passie voor historische kookboeken. Voor je met een nieuwe aanwinst uit de pop-up kookboekhandel de deur uit loopt, sluit je de dag af met een heerlijke wijnproeverij onder leiding van vinologe Mariëlla Beukers met historische hapjes van Manon Henzen(eetverleden.nl).

Informatie over Foodie Festival:
Het Foodie Festival is onderdeel van de Kookboekenweek (10 t/m 18 november) en vindt plaats op zaterdag 17 november van 12:30 uur – 18:30 uur in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam op de Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Voor de masterclasses gelden toeslagen.
Voor het volledige programma van Foodie Festival 2018 en de verkoop van tickets, zie: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-foodie-festival-2018-50165942685

Tickets voor de films zijn verkrijgbaar bij de entree van het museum.
Voor museumjaarkaart houders + € 5,00, voor andere bezoekers € 7,50