AMSTERDAM - Officieel is het zomer, onofficieel voelt het soms wat herfstig. Maar wat maakt het uit, in en om de stad is er van alles om blij van te worden. Voor kinderen én volwassenen.

Want...

Beestenbos in Erasmuspark

In het Erasmuspark is er op 29 en 30 juli veel te beleven voor kinderen: workshops, waterpistolen vullen met verf, dwalen door het park, verhalen luisteren uit de Japanse kast, vermommen als dier en een ‘ruilniethuilbeurs’. Neem je te kleine kleren, uitgespeelde speelgoed en doodgeknuffelde knuffels mee! Het festival sluit af met een spetterende disco. Een vakjury reikt een beker uit aan de allerbeste danser van het hele Beestenbos. Wil je zeker zijn van een plekje bij de workshops, schrijf je dan alvast in.

Meer lezen?
http://tantelien.nu/in-het-beestenbos/

Dood op de boot

Op vrijdag 4 augustus wordt er gedanst op de vijver naast het Vondelpark Openluchttheater. Dansgezelschap Vloeistof brengt de voorstelling Dood op de boot: een gevaarlijk anker, onhandig gehanteerde roeispanen en morsen met de champagne op het keurige bootje... al gauw ontaardt het romantische uitje in een eerste absurdistische moordscène begeleid door een hemels barokmuziekje. Het is voor het eerst dat er een voorstelling op de vijver naast het Vondelpark Openluchttheater wordt gepresenteerd.

Meer lezen?

http://www.openluchttheater.nl/optreden/dood-op-boot/

Hooggeëerd bezoek

Het Koninklijk Paleis op de Amsterdamse Dam is open voor publiek! Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw en één van de belangrijkste monumenten van Nederland. Het gebouw was oorspronkelijk geen paleis, maar een stadhuis. Net zoals de Stopera nu is. Het gebouw is zó groot en het beeldhouwwerk en de schilderijen zijn zó indrukwekkend, dat het ook wel het Achtste Wereldwonder wordt genoemd.

Kinderen tot 18 jaar gratis.

Meer lezen?

http://www.paleisamsterdam.nl/

Bouwen met brute blokken

In de de tuinen van het Rijksmuseum staan twaalf monumentale beelden van de Franse kunstenaar Jean Dubuffet. De sculpturen worden gekenmerkt door helder witte, rode en blauwe vlakken. Het werk van Dubuffet wordt ook wel Art Brut genoemd. Deze term wordt vaak gebruikt voor werk van kunstenaars die de regels van de conventionele kunstwereld negeren of afwijzen. Kunt u het beter? Er staan reuzeblokken klaar om zélf een beeld te bouwen. Het is een gratis inloopactiviteit voor families en kinderen. Reserveren is niet nodig.

Meer lezen?

https://www.rijksmuseum.nl/nl/dubuffet

Sprookjes in het bos

Er waren eens… concerten en theatervoorstellingen in de buitenlucht in het Amsterdamse Bostheater. Het Bostheater in het Amsterdamse Bos is een intiem amfitheater voor muziek en toneel in de buitenlucht. Ruisende bomen, ondergaande zon, muziek, sterrenhemel, dekentje en wijntje, prachtige decors, zij aan zij met uw geliefde: het is net een sprookje. De zomervoorstelling van dit jaar is Julius Caesar van Shakespeare. Ook luistert u deze zomer weer naar concerten tijdens ‘Live At’.

Meer lezen?

http://www.amsterdamsebos.nl/attracties/bostheater/
http://www.liveatamsterdamsebos.nl/concerten/