AMSTERDAM - Van 23 juni t/m 2 september 2018 is het dak van NEMO tot 21.00 uur open. Om de zomer te vieren is er extra film- en muziekprogrammering op het hoogste stadsplein van Amsterdam in samenwerking met Kriterion en het Conservatorium van Amsterdam. Op donderdag 28 juni gaat de muzikale donderdagavond van start met Jeanne Rouwendaal, één van ‘De Grote Prijs van Nederland’ winnaars 2014, en Maxime & Glyn, twee singer-songwriters met Zuid-Amerikaanse roots. NEMO Zomerdak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.

Tijdens NEMO Zomerdak is er elke donderdag live muziek van 17.30 tot 21.00 uur. Bands van de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam betreden het podium op het dak, zoals Aafke Romeijn, Eelke Ankersmit, Ruben Annink, BEAUX, Blue Marble en Kita Menari. Toegang is gratis.

Films en yoga op het dak
Naast muziek op het dak organiseert NEMO deze zomer ook andere activiteiten. Zo kun je in het weekend van 31 augustus t/m 2 september genieten van films op het dak, in samenwerking met Kriterion. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding. Bij slecht weer wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO. Elke woensdagavond van 19.30 - 20.30 uur is er Rooftop Yoga. Meer informatie over tickets is te vinden op: www.nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Het dak van NEMO
NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. In de buitententoonstelling Energetica ontdek je samen de kracht van zon, wind, water en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen. Op het dak is een groot restaurant met panoramisch uitzicht over Amsterdam, waar je geniet van zomerse wijnen, bieren en borrelhappen. Het dak is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO.