AMSTERDAM - Vanaf 24 juni tot en met 31 augustus is het dak van NEMO tot 21.00 uur open. Om de zomer te vieren is er extra film- en muziekprogrammering op het hoogste stadsplein van Amsterdam in samenwerking met Kriterion en het Conservatorium van Amsterdam. Op donderdag 29 juni gaat de muzikale donderdagavond van start met o.a. Jeanne Rouwendaal, één van ‘De Grote Prijs van Nederland’ winnaars 2014. Het dak is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk.

Muziek op het dak

De donderdagavonden in juni, juli en augustus staan in het teken van muziek in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Elke donderdagavond treden twee recent afgestudeerde bands van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam op. Van sferische Indie pop tot Americana muziek met invloeden uit de jaren '70. Donderdag 29 juni begint de zomer bij NEMO pas echt met muziek van o.a. Jeanne Rouwendaal. Ander talent op de donderdagavonden: Elenne May, Stijn van Dalen, The Visual, Sam & Julia en Hello Cinema. Elke donderdagavond, met uitzondering van 20 juli, is er van 17.30 tot 21.00 uur muziek op het dak van NEMO Science Museum. Toegang is gratis.

Naast muziek op het dak organiseert NEMO deze zomer ook andere activiteiten, zoals films op het dak in samenwerking met Kriterion. Meer informatie is te vinden op: www.nemosciencemuseum.nl/zomerdak.

Het dak van NEMO

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. In de buitententoonstelling Energetica ontdek je samen de kracht van zon, wind, water en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen. Het dak is echter ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras waar je geniet van het uitzicht over de binnenstad van Amsterdam.

Het zonnige dak, thuis van twee bijenvolken voor wetenschappelijk onderzoek en restaurant met uitzicht, is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO. Het dak van NEMO is door het Parool uitgeroepen tot één van de tien beste dakterrassen in Amsterdam.