AMSTERDAM - Enkele dagen voor zijn grootste optreden ooit in een uitverkochte Ziggo Dome, kondigt Danny Vera alvast zijn terugkeer aan naar de grootste concertzaal van Nederland. Zijn aanstaande show, op 30 september 2022, vormt het startschot van een nieuwe traditie voor de Zeeuwse americana-artiest: een jaarlijks optreden in de Amsterdamse concertzaal. Aanstaande donderdag, 29 september gaan tickets voor deze show om 10.00 uur in de verkoop via www.veraziggodome.nl.

Weinig artiesten kunnen zeggen dat ze drie jaar achtereen al hun optredens uitverkopen. Danny Vera wel. Van de AFAS Live tot zijn The New Now Nightclub theatertournee: bij al zijn optredens in 2020, 2021 én 2022 kon het bordje 'uitverkocht' aan de deur worden gehangen. Daarnaast was hij de afgelopen jaren vaste waarde op het hoofdpodium van tientallen festivals. Voorlopig hoogtepunt is de aanstaande show in Ziggo Dome op 30 september, het grootste soloconcert in zijn carrière en de voorlopige kroon op zijn harde werk. Het optreden werd al in 2020 aangekondigd, maar moest door de coronapandemie steeds worden uitgesteld.

Jaarlijkse concertreeks in Ziggo Dome


Voor iedereen die deze bijzondere show (nog) eens wil meemaken start Vera een nieuwe traditie: een jaarlijks optreden in Ziggo Dome. Op 13 oktober 2023 keert Vera terug in de grootste concertzaal van Nederland voor het vervolg van zijn jaarlijkse concertreeks in Ziggo Dome. Een nieuwe traditie voor Vera, een unicum voor de Nederlandse popmuziek.

Een van Nederlands grootste artiesten

Sinds Vera in 2003 debuteerde met zijn recht uit het hart gespeelde Americanamuziek heeft hij jarenlang zaal voor zaal en festival voor festival veroverd. In die bijna twintig jaar is hij uitgegroeid tot een van Nederlands grootste artiesten. In 2019 brak hij door bij het grote publiek met superhit 'Roller Coaster', dat meer dan een half jaar in de Nederlandse hitlijsten stond en de Top 2000 aanvoerde. Op eigen voorwaarden en zonder concessies heeft hij zijn eigen pad bewandeld en zijn eigen regels opgesteld. Daar hoort de nieuwe traditie van een jaarlijkse show in Ziggo Dome ook bij.

The New Black & White Pt.V

De dag van de uitverkochte Ziggo Dome op 30 september is tevens de dag The New Black & White Pt. V verschijnt, de vijfde in een serie EP's. Deze EP's worden op cd en 10" vinyl uitgebracht en verschijnen naast zijn reguliere albums, zoals The New Now , dat vijf weken op nummer 1 in de album top 40 stond. The New Black & White Pt. V verschijnt bij Vera's eigen platenlabel Pressure Makes Diamonds, een samenwerking met Excelsior Recordings. Op de EP gaat Vera de samenwerking aan met o.a. het fenomenale The Rosenberg Trio en zijn oude klasgenoten van hitformatie Krezip.