AMSTERDAM - Het Van Gogh Museum slaat de handen ineen met de Amsterdamse band Jungle by Night. Samen ontwikkelden zij een speciale editie van de multimediatour waarbij de bandleden de bezoeker op persoonlijke wijze meenemen langs hun favoriete schilderijen van Van Gogh.

De verhalen van Jungle by Night gaan over onderwerpen uit het leven en werk van Van Gogh die de bandleden herkennen in hun eigen leven zoals eenzaamheid, kunstenaarschap, inspiratie en succes. Zo kan het een sterke muzikale associatie bij een kunstwerk zijn of een bijzondere herinnering die een schilderij oproept. Percussionist Tienson Smeets over Van Gogh's schilderij 'Korenveld met kraaien': “Een donkere lucht en net opgesprongen kraaien. Juist omdat het zo duister is trekt het mij. Het past ook heel erg bij dat onheilspellende nummer van ons. Het is stuwend, eigenlijk bijna het aankondigen van gevaar.”

Marthe de Vet (Hoofd Educatie & Interpretatie, Van Gogh Museum): “Met deze multimediatour laten wij zien dat Van Gogh nog altijd inspireert en dat zijn erfgoed op heel veel verschillende manieren persoonlijke betekenis kan geven. Jungle by Night laat bezoekers op een andere manier kijken naar en zich verbinden met de vaste collectie: een prachtige koppeling tussen heden en verleden”.

De multimediatour wordt op 24 november officieel gelanceerd tijdens het avondprogramma Vincent op Vrijdag, waar Jungle by Night ook zelf met een unieke set optreedt. De speciale multimediatour werd in samenwerking met Radiomakers Desmet gemaakt en is tot en met 24 februari 2018 in het Nederlands verkrijgbaar tijdens een bezoek aan het Van Gogh Museum.