AMSTERDAM - Het Pop Arts Festival presenteert dit jaar een selectie van voorstellingen die het speelse en visuele theater bundelen. Theater en beeldende kunst ontmoeten elkaar en creëren een fantasierijk universum. Actueel en vernieuwend theater met video, objecten, maquettes, miniaturen, klei, verf en old-school poppen. Een mooie vorm van theater die weinig in de spotlight staat, gebundeld in het Pop Arts Festival 2017!

De achtste editie van dit jaarlijkse poppen- en objecttheaterfestival vindt plaats in Theater Bellevue, De Krakeling en De Brakke Grond. Gezelschappen uit Spanje, Noorwegen, Vlaanderen en Nederland brengen ons sterk visuele voorstellingen, waarin disciplines als dans, performance en muziek vertegenwoordigd zijn. Dit jaar is Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond voor het eerst medeorganisator van het festival. Hierdoor kunnen nog meer dan andere jaren de actuele ontwikkelingen in beeldende- en objecttheater getoond worden.

PROGRAMMA

Steef de Jong & Alex Klaasen (NL), Atelier Bildraum (BE), DE MAAN & Tuning People (BE), Het Houten Huis (NL) / Oorkaan (NL) / Nordland Visual Theatre (NO), Robbert & Frank Frank & Robbert (BE), Duda Paiva Company (NL),Thomas, Sacha en Jos (NL), Firma Draak (NL), Theater Gnaffel (NL),Between Two Hands (NL), Post uit Hessdalen (BE), El Patio Teatro (ES), Agrupacion Señor Serrano (ES), Berlin (BE), Ulrike Quade Company (NL) / Jo Strømgren Kompani (NO).

RANDPROGRAMMA

Voorafgaand aan de voorstellingen van dinsdag 18 april, woensdag 19 april en donderdag 20 april is er in de drie theaters een openingsact te zien. Derdejaars studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten maken speciaal voor en geïnspireerd op het festival een openingsact.

Daarnaast trakteert het festival publiek en professionals op meer dan alleen theater. Tijdens het festival kunnen de bezoekers rekenen op specials en een rijk gevuld randprogramma. Meer informatie over de openingsact en het randprogramma is te vinden op onze website.

Het gehele festivalprogramma is te vinden op de website van het festival:

www.popartsfestival.nl

en op de websites van de deelnemende theaters.

De kaartverkoop gaat via de theaters zelf.