AMSTERDAM - Donderdag 15 februari om 15:30 uur is de opening van de expositie ‘Kijk je “rijk” in je wijk’ in het Flevohuis. Fotografe Joke van Vlijmen nam het initiatief om de straten van Amsterdam Oost in beelden vast te leggen. In 2017 ging Joke acht keer met een groep de straten op om de meeste inspirerende beelden vast te leggen. Dit is gelukt in een selectie van 100 foto’s.

De workshop ‘Kijk je “rijk” in je wijk’ startte nadat Joke in 2015 opmerkte dat veel buurtbewoners niet (meer) op vakantie gaan. Volgens haar is een nieuwe vakantie-omgeving altijd leuk en bijzonder, waardoor vakantiegangers vaak alles willen vastleggen met hun camera of telefoon. Joke vindt het zonde als thuisblijvers het gevoel krijgen dat zij niks meer hebben om vast te leggen. Amsterdam Oost zit vol verrassingen en volgens Joke is er genoeg te zien, zolang je maar bewust kijkt!

Van expedities naar exposities

Bij elke workshop startte een expeditie ergens anders in Amsterdam Oost. Zo werd de groep ontvangen door bijvoorbeeld ‘Clubkoffie Krugerplein’ en het buurthuis ‘Oosterpark’. Vanuit hier ging Joke samen met haar deelnemers op pad en op zoek naar de bijzondere beelden in Oost.

De workshop had meer succes dan verwacht en de behoefte aan deze activiteit was groot. Zo opende ze in 2016 de eerste expositie in het Flevohuis en besloot Joke in 2017 het tweede deel van ‘Kijk je “rijk” in je wijk’ te starten.

De workshop trok divers publiek. Studenten, hobbyfotografen en minder validen deden mee. Ze gingen met elkaar op pad om de bijzonderheden in Amsterdam Oost vast te leggen.

Komt ook

Vanaf donderdag 15 februari tot vrijdag 15 juni 2018 kunt u de tweede expositie bezichtigen in het Flevohuis, Kramatplantsoen 263, 1095 LD in Amsterdam.

Nieuwe workshops vanaf februari

Op 22 februari start een nieuwe ronde workshops met de titel: ‘De vijf nieuwe wijken van Oost’. Aanmelden kan via: jvvfo169@gmail.com.