AMSTERDAM - Verrassing voor alle vaders: vaar op zaterdag 16 of zondag 17 juni (gratis met een geldig museumentreebewijs) mee op het stoomschip Christiaan Brunings, de stoere, originele ijsbreker van het museum uit 1900. In ongeveer 60 minuten vaart het schip onder andere langs het beeld van de Zeeman op de uitkijk, de Ertshaven en Passenger Terminal Amsterdam.

Natuurlijk kunnen bezoekers aan boord ook in de salon rondkijken en vragen stellen aan de bemanning over het schip. Let op: i.v.m. veiligheid kunnen kinderen uitsluitend mee onder begeleiding van een volwassene. De vaartocht duurt ongeveer een uur en vertrekt van de museumsteiger om 11.00, 13.00 en 14.30 uur.

Nieuwe haring en een kopstootje
In het museumrestaurant Stalpaert kan een heerlijk broodje nieuwe haring besteld worden met een glaasje jenever van Wijnand Fockink of een kopstootje (biertje en jenever).

Haring kaken in de tentoonstelling Gamechangers
De tentoonstelling Gamechangers over maritieme innovaties is nog t/m 1 juli aanstaande te zien. In de tentoonstelling wordt een aantal bijzondere objecten over haring kaken getoond. Gamechangers is gratis te bezoeken met een geldig museumentreebewijs.