AMSTERDAM - Van vrijdag 15 juni (20.00) tot zaterdag 16 juni (20.00) vindt in Casco de opening plaats van CARNE y ARENA (Virtually present, Phsysically invisible).

In de virtual reality-installatie van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu word je onderdeel van een groep vluchtelingen die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wil oversteken. Een beangstigende, maar ook bijzondere ervaring, die een Special Academy Award (Oscar©) kreeg toegekend voor de visionaire en krachtige manier van storytelling.

Tijdens de opening is de installatie 24 uur toegankelijk voor publiek. Het evenement gaat vergezeld van een contextprogramma met theater, muziek, talkshows en eten. Wie slaapzak en matrasje meeneemt kan het hele etmaal verblijven in Casco Café, waar ruimtes zijn om te rusten.

De 24-uursopening in Casco is de enige keer dat het publiek zonder reservering de VR-installatie kan binnengaan. Elk uur komen vier tickets voor het publiek beschikbaar. Ze worden niet zomaar uitgereikt: tussen 20.00 en 02.00 moet je door een verhoorkamer, waar acteurs van experience-theatergroep Buro Curious je helpen een kaartje te bemachtigen. Na 02:00 worden de tickets verkocht via een verlotingssysteem, à € 17,50 (exclusief servicekosten).

Tijdens de (vrij toegankelijke) 24-uursopening staat het Casco Café in het teken van Iñárritu’s installatie, met themaprogamma’s over vluchten, migratie en Latijns-Amerikaanse cultuur. Vrijdag ligt de nadruk op muziek en theater, zaterdag is er ruimte voor dialoog, workshops en eten.

Muziek, workshops, expositie en meer
Bij de opening treden onder meer La Banda Fantastica, Maurino Alarcon (TenTemPiés), Madame Jeanette Soundsystem en DJ Socrates op. Ook zijn er twee exposities te zien (‘A paper monument for the paperless’; ‘The Inside Light’) en kun je een podcast beluisteren.
Er zijn workshops van Makers Unite; Vluchtelingenwerk presenteert de talkshow ‘Bekend maakt bemind’, kunstenaar Teun Castelein spreekt over zijn vluchtelingenproject ‘Rederij Lampedusa’ dat twee originele vluchtelingenboten beheert en naar festivals als Oerol en De Parade stuurt.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop voor CARNE y ARENA in Amsterdam voor tweede reeks slots van 2 t/m 15 juli 2018 start op vrijdag 15 juni om 13.00 uur via www.eyefilm.nl/carneyarena. Kaarten voor de volgende periode gaan twee weken daarvoor in de verkoop. KAARTEN ZIJN ALLEEN ONLINE TE KOOP!