AMSTERDAM - Café De Tropen organiseert op 9 juli – in samenwerking  met Spang 31- het eerste UMAMI PARK, een nieuw stadspark festival in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en in het Oosterpark. Van 10.00u tot 20.00u kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops, art & crafts en bovenal van een gezellige zondag met familie en vrienden.

Buurtbewoners, ondernemers en toeristen

“Het Japanse woord Umami – dat ‘heerlijkheid betekent- is een van de vijf basissmaken. Bij De Tropen spelen Oosterse smaken  en geuren een grote rol. Met de warme dagen in aantocht waarbij mensen buiten willen genieten van elkaar, van lekker eten en van een mooie omgeving leek het ons op deze plek een goed idee.” zegt Claire van Campen, General Manager van Café de Tropen en KIT Hospitality. “Daar komt bij dat wij pal gelegen zijn naast het tweede city park met de mooiste kinderspeelvijver van Amsterdam en dat wij de buurtbewoners, ondernemers en de toeristen graag willen laten genieten van een nieuw cultureel festival. De ambitie is om dit op regelmatige basis te laten terugkeren”.

Leren en genieten  

UMAMI PARK wil de fascinerende wonderlijke wereld van het Oosten een podium geven; een plek creëren waar het lekkerste, mooiste en nieuwste uit Azië bij elkaar komen. Niet alleen culinair maar ook cultureel, economisch en maatschappelijk; al deze ingrediënten bij elkaar roepen het Umami gevoel op.  Festivaltijden: van 10.00u tot 20.00u, toegang is gratis en de workshops zijn tegen een speciaal tarief te volgen. Kortom de ideale Oosterse zondag in Oost.

https://spang31.wixsite.com/umami

Over het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT):

KIT is een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking en richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en middeninkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied van KIT omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten.

Meer specifiek gaat het daarbij om het verbeteren van gezondheidszorg en van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Mauritskade, waar ook KIT Hospitality met café De Tropen, KIT Meetings & Events en het Amsterdam Tropen Hotel gevestigd zijn.  Zie voor meer informatie ook

www.kit.nl

Café de Tropen:

De levendige hotspot in het hart van Amsterdam-Oost, ontworpen door studio Piet Boon is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en borrel en bij mooi weer kun je genieten van het riante zonnige terras met uitzicht op binnentuin en het Oosterpark.

www.amsterdamdetropen.nl


KIT Meetings & Events:

Of het nu gaat om een bruiloft, cacao proeverij of een productpresentatie, er is altijd wel een van de prachtige historische zalen van het KIT-gebouw die perfect past bij het doel van je bijeenkomst (tussen 2-600 pax). En in de zomer is er het terras en de binnentuin waar barbecues en borrels georganiseerd kunnen worden. Of zelfs een meeting in de buitenlucht!

www.kitmeetingsandevents.nl

Amsterdam Tropen Hotel:

Het Amsterdam Tropen Hotel, voorheen NH Tropen, is een tachtig kamers tellend sfeervol driesterrenhotel, uiteraard voorzien van gratis WiFi. De hardhouten vloeren en warme tinten zorgen voor een gezellige sfeer.

www.amsterdamtropenhotel.com

De bijdrage aan duurzaamheid

Een substantieel deel van de opbrengst van KIT-hospitality komt ten goede aan uiteenlopende projecten van de kennis-afdelingen van het KIT en ter ondersteuning van onderzoek dat binnen het KIT zelf wordt uitgevoerd. Een hybride organisatie dus die zichzelf financieel onderhoudt.