AMSTERDAM - Nadat zijn pop-up in restaurant Daalder twee weken totaal uitverkocht, is Arturo Dalhuisen nog lang niet uitgekookt in Amsterdam. Om nog meer gasten de kans te geven om zijn meest geliefde signatures te proeven, verhuist de sterrenchef zijn pop-up vanaf 27 augustus voor vier maanden naar het nog te openen restaurant Bellezza op de Wallen. Hier serveert hij elke maand een ander 7-gangenmenu voor €89,- dat nieuwe gerechten en zijn frisse klassiekers samenbrengt. Reserveren kan nu via Restaurantbellezza.nl of ‎+31 6 34260388.


Twee weken zou Arturo Dalhuisen zijn signature dishes terughalen naar Amsterdam; twee weken lang was elke stoel tijdens de pop-up in restaurant Daalder bezet. Arturo: ‘Alle dagen uitverkopen is natuurlijk een droom, maar als je meerdere malen ‘nee’ moet verkopen aan mensen omdat je vol zit… het voelde nog niet af. In de unieke setting van Bellezza kan ik nog meer laten zien en proeven.’ Verborgen achter de huizen van de Oudezijds Achterburgwal en Kloveniersgracht betrekt Bellezza het vrijstaande grachtenpand. Het pand schreef historie. Als pakhuis van kruidenier Jacob Hooy, als verzamelplaats van artistieken in Cul de Sac, als restaurant Blauw aan de Wal. En vanaf 27 augustus als restaurant Bellezza.


De waarachtige wereld van Bellezza

Samen met verschillende (opkomende) digitale kunstenaars en video-artists schetst Bellezza een waarachtige wereld waarin nooit te voorspellen valt wat er net buiten je blikveld ligt. Iedere deur verbergt een ander verhaal. Ieder oppervlak is onderdeel van een groter kunstwerk. Iedere ruimte brengt iets nieuws te proeven en zien als het interieur kameleontisch mee verandert met de gangen. Gasten begeven zich door de avond tuimelend door drie totaal verschillende werelden. In eerste instantie neemt restaurant Bellezza de rol aan van pop-up restaurant. Zodra de omstandigheden het toelaten ontvouwt de definitieve versie van het restaurant zich. Het restaurant is een initiatief van een aantal Amsterdamse ondernemers die met Bellezza de Wallen een kwaliteitsimpuls willen geven en daarmee weer aantrekkelijk voor Amsterdammers willen maken. Medeoprichter Melcher de Wind: ‘Verscholen achter de kades met seksshops en stripclubs, laat Bellezza zien wat de Wallen ook kan zijn. Een plek waar Amsterdammers weer graag komen. Een plek van verfijnd eten en drinken. Een plek waar je niet belandt maar doelgericht naartoe gaat. Want dat verdient deze prachtige wijk.’

Over Arturo

De komende maanden ontvouwen de details van Bellezza zich langzaam op de verborgen binnenplaats tot de officiële opening op (datum). Tot die tijd is het Dalhuisen die de keuken aanvoert in de sprookjesachtige setting van Bellezza. De 36-jarige chef vulde zijn cv met sterren. Zo stond hij tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge** en als sous-chef in De Leest***. In 2016 maakte Arturo definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Na zijn vertrek in 2019 is Arturo nu voor het eerst terug in Amsterdam.
Arturo’s pup-up in Bellezza is vanaf 27 augustus geopend. Reserveren kan via de website via Restaurantbellezza.nl of ‎+31 6 34260388.