AMSTERDAM - Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de 40e editie van de Uitmarkt plaats op een nieuwe locatie; rondom het Oosterdok. De Uitmarkt is traditioneel de start van het nieuwe culturele seizoen en het grootste en bekendste gratis toegankelijke culturele festival van Nederland.

Het evenemententerrein loopt van de SkyLounge Amsterdam, via de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het Conservatorium, Bimhuis, Muziekgebouw aan ‘t IJ, naar het Marineterrein, Scheepvaartmuseum en NEMO Science Museum. Met een fototentoonstelling op billboardformaat, krijgt de bezoeker op het terrein een doorkijkje in veertig jaar Uitmarkt.

Opening Uitmarkt 2017!

Jörgen Raymann trapt vrijdag 25 augustus het culturele seizoen af op het drijvende Iamsterdam podium samen met de mannen van New Cool Collective. Een goedgevuld programma vol muziek, dans, theater en cabaret. Met muzikale gasten als mezzosopraan Tania Kross, de Haagse band DI-RECT, het Nederlands Dans Theater en rappers Dio en Idaly. Zanger Boris sluit de avond af met de muziek van zijn nieuwe plaat en blaast zo de funk nieuw leven in. Kijk voor het complete programma op de site van de organisatie.

Bereikbaarheid en parkeren

Het gehele Uitmarktterrein is voetgangersgebied. Er worden een aantal afzettingen geplaatst om autoverkeer en fietsverkeer uit het gebied te weren en te laten parkeren op de daarvoor bestemde locaties.

Rondom het terrein zijn enkele parkeervakken afgesloten. De parkeergarage ‘Parking Centrum Oosterdok’ blijft gedurende de gehele periode bereikbaar.