AMSTERDAM - Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de tweede editie van het Freedom & Integration Festival plaats in Amsterdam. Vrouwen van alle nationaliteiten kunnen elkaar de hele dag ontmoeten, genieten van muziek, eten en drinken en deelnemen aan workshops.

Het festival is een initiatief van Compasso Social, een sociale onderneming gespecialiseerd in integratie en inburgeringsservices. Vorig jaar was de eerste editie van het festival een groot succes. De dag is opgezet zodat vrouwen ongeacht afkomst, achtergrond, ras en taal kunnen genieten van elkaars samenzijn.

Integratie
De boodschap van initiatiefneemster Flávia Ramos Costa van Compasso Social is te laten zien hoe belangrijk het is om te integreren en te genieten van elkaars verschillen. "Ik denk ook dat wij vrouwen nog veel te vieren hebben. Onze vrijheid, onze mogelijkheid om te doen wat we willen, om keuzes te maken. Het is een festival gemaakt dóór vrouwen en bedoeld voor vrouwen", zegt Flávia.
Zij is begin dit jaar genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2022. De aanleiding voor de nominatie van Flávia is haar werk waarbij ze mensen helpt om op een mooie en positieve manier te integreren in Nederland.

Activiteiten
Vrouwen vanaf 15 jaar kunnen op 13 mei meedoen aan alle activiteiten van het festival: kletsen, luisteren, leren, dansen, zingen, eten en drinken. Verschillende professionals stellen hun diensten en/of producten beschikbaar, zoals workshops, of ze geven een lezing.

Deelnemen
Het Freedom & Integration Festival vindt plaats van 10.00-18.30 uur aan de Vrijheidslaan 43 in Amsterdam.
Kaarten kosten 10,99 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via: https://www.compassosocial.nl/freedom-and-integration-festival