AMSTERDAM - Het Tuinen van West Fest is hét nazomerfestival in de Tuinen van West. Zondag 1 oktober wordt midden in de natuur de lokale oogst gevierd met eten, bijzondere producten, kunst en muzikale optredens. Kunstenaars, innovatieve boeren, culinaire ondernemers en ambachtelijke makers nemen je onder meer mee in het zelf maken van ons eten. Trek je laarzen aan en kom ravotten, spelen, ontdekken, proeven en experimenteren!

Het Tuinen van West Fest staat dit jaar weer helemaal in het teken van zelf meedoen en genieten. Kunstenaars laten zien wat je allemaal met lokaal hout kan doen: van hutten bouwen, tafels en andere slimme ontwerpen maken tot gebruik van dit materiaal als duurzame energiebron. Er is kindertheater, verschillende muzikale optredens, een verhalenverteller en je kunt leren boogschieten. Dit is slechts een greep uit de activiteiten.

Een kijkje in de keuken

De Keuken is de plek voor lokaal en gezond eten en besteedt specifiek aandacht aan het bewaren en hergebruiken van voedsel. Lokale chef-koks geven demonstraties en workshops. Van koe melken, zelf brood en pizza maken met de Wilde Chefs met verse ingrediënten van het land tot het werken met oeroude bereidingstechnieken als roken, stoven, smoren en fermenteren met De Kaskantine.

Duurzaam

Het Tuinen van West Fest wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Nieuw-West. Het stadsdeel levert een financiële bijdrage aan de duurzame faciliteiten voor evenementen op de Polderheuvel. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van duurzame, op maat gemaakte tenten en materialen. Ook de voorzieningen voor de presentaties en eetgelegenheden zijn duurzaam en kunnen vaker worden ingezet. Dit alles is ontworpen en gemaakt door lokale kunstenaars.