AMSTERDAM - De hele zomer lang programmeert de Tolhuistuin verschillende muziekgenres in de open lucht. Het gratis toegankelijke programma vindt plaats in de idyllische tuin. Op het podium onder de oude plataan staan gevestigde namen én lokale talenten uit Noord. Iedere week staat er een ander muziekgenre op het programma. Voor jong en oud zijn er naast muziek spelletjes, cocktails en regelmatig kinderworkshops.

De succesvolle muziekserie Sunday Sounds ging vorige zomer al van start. Dit jaar opent de Tolhuistuin wederom zondags de tuin voor een uitgebreid muziekprogramma. Liefhebbers van jazz en blues kunnen hier terecht, maar ook r&b en urban muzikanten komen aan bod.

In samenwerking met onder andere Paradiso, Restaurant THT, collectief Saucy Music, Teatro Munganga, Zing Nederlands Met Me en Stichting Nieuwe Helden vult de tuin zich met verschillende muziekstijlen en randprogramma. Het programma is ook geschikt voor kinderen. Bij slecht weer vind het zondagse programma plaats onder de luifel, met warme dekens en vuurkorven.

Aftrap 12 mei - moederdag

De eerste editie van Sunday Sounds vindt plaats op Moederdag, aanstaande zondag 12 mei. Deze middag zijn er optredens van Amsterdamse singer-songrapper Benjamin Fro, soul en r&b van Haan&Berg en intieme Braziliaanse muziek van Femke Smit en Breno Viricimo. Last minute moederdagcadeau's kunnen worden geknutseld in atelier Zoet&Zagen en restaurant THT verkoopt heerlijke taarten.

line up - mei t/m september

12 mei - Benjamin Fro, Femke Smit en Breno Viricimo (Roda Da Holanda), en Haan&Berg

19 mei - How Was It For You, Maddy Moreah, Roxanne&Linde

2 juni - Bbq-editie (icm Bbq-programma van Triggerfinger in Paradiso Noord)

9 juni - Noordse singer-songwriters

16 juni - German Jazz Edition

23 juni - World Wild Music Weekend

30 juni - speciale gastprogrammeur

7 juli - Sunshine's Got the Blues

14 juli - Zing Nederlands Met Me ism Paradiso - Orchestre Partout en Popup Choir

21 juli - Saucy Music

28 juli - speciale gastprogrammeur

4 aug - pride edition

11 aug - Electropop edition

18 aug - tba

25 aug - speciale gastprogrammeur

1 sep - nationaal record masseren, tiigre

8 sep - Brazilian vibes x Teatro Munganga

22 sep - Jong Noords talent

29 sep - grootse afsluiter

Meer informatie
Dit programma vindt plaats in de tuin van de Tolhuistuin. De ingang bevindt zich op Tolhuisweg 3. De tuin is open vanaf 14:00, muziekprogramma start om 14:30.