AMSTERDAM - Van wo 21 t/m vr 23 nov is er weer het jaarlijkse filmprogramma IDFA x Tolhuistuin. Tijdens drie filmavonden worden er acht documentaires getoond met als thema’s ‘Welcome to my reality’, ‘Jong en onoverwinnelijk?’ en ‘Music in Revolution’. De films worden begeleid door randprogramma's van de VPRO en De Bildung Academie.

Woensdag 21 november: Welcome to my reality
De wereld is tegenwoordig in ieders bereik, maar verandert in een rap tempo naar een nieuwe werkelijkheid. Wordt je blik dan ook breder, of leef je in je eigen cocon?

19:00 Sakawa - Ben Asamoah (België/Nederland, 2018, 81 min)
De jonge Ghanese moeder Ama probeert de kneepjes van het internetoplichtersvak te leren. De docu Sakawa laat de oplichtpraktijken vanuit het perspectief van de Ghanezen zien.

Aansluitend gesprek met VPRO-maker De Westerlingen
Na Sakawa vindt er een gesprek plaats met een van de VPRO-makers van de reisserie De Westerlingen. De eerste aflevering die gemaakt werd door Nicolaas Veul ging over de 28-jarige Ghanees To Rush uit Accra die westerse dames op internet het romantische hoofd op hol maakt en besodemietert; hij is een zogeheten ‘romance scammer’. De aflevering ging viral in Ghana en moest daar offline gehaald worden.

Houd tolhuistuin.nl en het Facebook-event in de gaten voor de naam van de VPRO-gast. Gedurende deze avond zijn er nog veel meer activiteiten te bezichtigen. Kijk daarvoor ook op de site.