AMSTERDAM - Thomas, Sacha en Jos speelt Herinneringen aan mijn broer, naar de novelle De seringenboom van Toon Tellegen. De schrijver benaderde het collectief voor een toneelbewerking van dit verhaal over zijn jeugd en de herinneringen aan zijn overleden oudere broer. Het is het vierde stuk van Tellegen dat het theatercollectief naar de planken brengt. Zo wordt deze bijzondere samenwerking voortgezet.

Herinneringen aan mijn broer ging op 8 maart jl. in première en afgelopen zomer was er een preview te zien tijdens theaterfestival De Parade. Van 16 t/m 20 april is Herinneringen aan mijn broer te zien in Bellevue Lunchtheater als onderdeel van het Pop Arts Festival 2019.

Over Herinneringen aan mijn broer
Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over twee broers. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren. Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld.

spel, makers Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller, Jos Nargy
tekst Toon Tellegen
eindregie Ramses Graus
tekstbewerking Jos Nargy
vormgeving Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk
muziek Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller
publiciteit Dagmar Bokma
geproduceerd door ‘n More

Speelstijl
Met de teksten van Toon Tellegen als basis, heeft Thomas, Sacha en Jos een hele eigen speelstijl ontwikkeld. Met de vertelling als vertrekpunt, schakelen zij continu tussen verteller, het personage en het ter plekke vormgeven van het toneelbeeld, met allerhande objecten en decorstukken.

Pop Arts Festival
Herinneringen aan mijn broer is onderdeel van het Pop Arts Festival, waarin beeld de hoofdrol speelt. Het Pop Arts Festival bestaat 10 jaar en zoekt de grenzen op met toonaangevend visueel theater. Het festival vindt van dinsdag 16 t/m zondag 21 april 2019 plaats in Theater Bellevue, Theater De Krakeling en Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond.

Speeldata
16 t/m 20 apr 2019, 12:30 - Bellevue Lunchtheater / Pop Arts Festival 6 maart t/m 24 april - Landelijke tournee

Meer informatie & kaarten
www.theaterbellevue.nl/herinneringen