AMSTERDAM - Fiddler on the Roof is tijdens het Musical Awards Gala op woensdag 24 januari beloond met twee Musical Awards. De vakjury onder leiding van Cornald Maas, kende maar liefst 8 nominaties toe aan deze musicalklassieker met Thomas Acda in de hoofdrol. Gisteren mocht Acda zijn nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical verzilveren in het AFAS Circustheater in Scheveningen.


“Met ogenschijnlijk vederlicht spel en met gemak maakt hij de tragiek van zijn personage diep voelbaar. Thomas Acda weet met een groot gevoel voor timing en relativering compassie op te wekken voor Tevye’s worsteling met een veranderend wereldbeeld en zijn hang naar behoudzucht. Met zijn vertolking uit deze meer dan 50 jaar oude musical doet Acda bepaald niet onder voor zijn illustere voorgangers”, aldus de vakjury. Naast de award voor Beste Mannelijke Hoofdrol viel Fiddler on the Roof nogmaals in de prijzen: Jacob de Groot mocht voor zijn vertolking van Perchik de Musical Award voor Aanstormend Talent in ontvangst nemen.

De Theateralliantie presenteert Fiddler on the Roof (in Nederland ook bekend als Anatevka) in opdracht van acht grote Nederlandse theaters en in samenwerking met Stage Entertainment Nederland. Na een reeks uitverkochte voorstellingen in het DeLaMar Theater speelt Fiddler on the Roof op dit moment in het Chassé Theater in Breda. De voorstelling is nog tot en met april exclusief te zien in MartiniPlaza, Wilminktheater, Luxor Theater, Theater De Spiegel (allerlaatste kaarten!), Parkstad Limburg Theater Heerlen en Theater Orpheus. De tournee eindigt met drie extra voorstellingen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Kijk voor de volledige speellijst op

www.fiddlerthemusical.nl