AMSTERDAM - Van 22 maart t/m 27 mei 2023 toert de theatervoorstelling Zus van mijn zus door het land. De productie van Via Rudolphi Producties is een caleidoscopisch portret van deze twee springlevende zielen en hun 1000 dierbare doden. De première is zaterdag 25 maart tijdens de lunch in Theater Bellevue, Amsterdam.

Twee zussen, beiden ouder dan ze willen toegeven, treffen elkaar voor het eerst sinds jaren weer. Aanleiding is een brief van de gemeente: het graf van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zal worden geruimd. Tenzij de grafrechten worden verlengd. Ineens staan de zussen voor de praktische keuze: 'Wat doen we met Coosje?'

Ze mijmeren wat over hun vroegste herinneringen aan 'ons kleine zusje', maar al snel volgen de verhalen over alle andere dierbaren die ze verloren: ooms, tantes, vader, moeder, collegae, idolen, ex-vriendjes etc. De dood schuift aan als onlosmakelijk deel van het leven. Ontelbare anekdotes, gedachten en emoties buitelen over elkaar heen. Zo ontstaat een caleidoscopisch portret van deze twee springlevende zielen en hun duizend dierbare doden. 

Zus van mijn zus is een lofzang op het leven en een ode aan onze doden. Een levendige trip down memory lane. In deze rijkgevulde theateravond gaat een langgekoesterde wens van topactrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle in vervulling: voor het eerst zullen ze samen op het toneel staan.

Te zien:
Première: zaterdag 25 maart 2023 om 12.30u in Theater Bellevue, Amsterdam.
Tournee: 22 maart t/m 27 mei 2023
Meer informatie: Via Rudolphi.nl