AMSTERDAM - Na een regen van sterren en een reeks uitverkochte voorstellingen wordt beeldend theatervoorstelling Mahler & Kokoschka verlengd. De coproductie van Ulrike Quade Company en Bellevue Lunchtheater, over de onstuimige affaire van kunstenaarskoppel Alma Mahler en Oskar Kokoschka, is van 13 t/m 21 juni opnieuw te zien in de grote zaal van Theater Bellevue. Met Aafke Buringh als Alma Mahler en Marijn Klaver als Oskar Kokoschka.

MAHLER & KOKOSCHKA
Regisseur Ulrike Quade, schrijver Hannah van Wieringen en scenograaf Ruben Wijnstok laten zich inspireren door de korte, maar onstuimige liefde van kunstenaarskoppel Mahler en Kokoschka. Ze bouwen een extravagant altaar voor Alma. Ongehinderd door de buitenwereld herbeleven Aafke Buringh als Alma Mahler en Marijn Klaver als Oskar Kokoschka hun schaamteloze affaire.

ULRIKE QUADE COMPANY
Het beeldend theater van Ulrike Quade Company is een combinatie van beeldhouwwerk, dans, performance, taal en muziek. Naast Mahler & Kokoschka speelt Ulrike Quade Company op dit moment de internationale succesvoorstelling Coco Chanel i.s.m. Jo Strømgen Kompani en muziektheatervoorstelling DIDO DIDO i.s.m. Nicole Beutler | NBprojects en Silbersee.

BELLEVUE LUNCHTHEATER & HANNAH VAN WIERINGEN
Het Bellevue Lunchtheater is een springplank voor nieuw, debuterend schrijftalent en een proeftuin voor oude rotten. De voorstellingen worden om 12.30 uur gespeeld in de Paloni Zaal van Theater Bellevue. Hannah van Wieringen schrijft, vertaalt en bewerkt toneel, proza en poëzie. Mahler & Kokoschka wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Lira Fonds.


Speeldata: 13 t/m 21 juni 2018, 20:30 uur
Locatie: Theater Bellevue, Amsterdam
Meer informatie en kaarten: www.theaterbellevue.nl