AMSTERDAM - Romanschrijver en journalist Nina Polak debuteert in het theater met Een vrouw blijft thuis, speciaal geschreven voor actrices Ariane Schluter (Lucia de B., De Matchmaker, People, Places & Things) en Sophie van Winden (Klem, Leef!, en Tirza). Zij spelen een weduwe en haar stiefdochter, een familieband die - op een hoop clichés na – tot op heden maar weinig is onderzocht. Een vrouw blijft thuis gaat in première op zaterdag 8 mei in Theater Bellevue.

Daantje, kunstenaar met een ziekelijke angst voor middelmatigheid, doet een beroep op haar stiefmoeder Stien, een bekend psychotherapeut die voor de kost kijkt naar de pijn van anderen. De man van hun beider levens is dood.

Zijn geliefde oude Volvo is onderwerp van hun ontmoeting. Ondanks hun goede band navigeren de twee rond een generatiekloof en nemen elkaar de maat over liefde, seks, autonomie, ambitie én de man die respectievelijk hun vader en geliefde was.

Hoe ga je om met pijn? Maak je er kunst van, of laat je je ervoor behandelen?

Première za 8 mei 2021 Theater Bellevue, Amsterdam
Speelperiode di 4 t/m vr 7 mei try-outs, do 11 t/m za 15 mei, di 18 t/m za 22 mei, Theater Bellevue
Tournee di 14 sep t/m za 30 okt 2021
Info en tickets www.theaterbellevue.nl/eenvrouwblijftthuis

Tekst Nina Polak spel Ariane Schluter, Sophie van Winden regie Ada Azdogan scenografie Miek Uittenhout externe begeleider Lot Vekemans productie Theater Bellevue fotografie voorpubliciteitsbeeld Sanja Marušić.