AMSTERDAM– The 1975 komt terug naar Nederland. Op dinsdag 17 maart 2020 staat de populaire Britse band met hun grootste indoor show tot nu toe in de Ziggo Dome, Amsterdam. Het optreden is onderdeel van de Europese tour waarmee de band uit Manchester het nieuwe album Notes on a Conditional Form presenteert. De release van het album staat op 21 februari 2020 gepland. Tickets voor het concert gaan vrijdag 20 september om 10:00 uur in de verkoop via www.the1975.nl.

Live succes

Het is niet de eerste keer dat The 1975 Nederland aandoet. Kleinere shows in Bitterzoet en de Melkweg maakten door de jaren heen plaats voor grotere shows in AFAS Live. De band is deze venues inmiddels ontgroeid en heeft grootse plannen voor de aanstaande show in de Ziggo Dome.

De Britten hebben hun populariteit mede te danken aan zeer sterke live-performances. Rustige melancholische tracks worden afgewisseld met dansbare hits. Daarbij wordt er veel met licht, kleuren en abstracte vormen gespeeld tijdens de shows. Het rechthoekige logo van de band is dan ook onmisbaar. Door visuals goed te combineren met eighties-achtige anthems zet de groep grootse shows neer.

Nieuw album

The 1975 brak in 2013 door met nummers als 'Sex' en 'Chocolate'. Ondertussen heeft de band drie succesvolle studioalbums en één live album uitgebracht. De populaire muziek laat zich moeilijk in een hoekje plaatsen. Synthpop, dancerock, indiepop, het is slechts een greep aan genres die bij het uiteenlopende geluid van de band passen.Inmiddels zijn de eerste singles van het vierde studioalbum Notes on a Conditional Form uit: 'The 1975' en 'People'. De eerstgenoemde is een samenwerking met activiste Greta Thunberg waarin de klimaatcrisis aan het licht wordt gebracht. In een interview met Dazed vertelt frontman Matty Healy dat het nieuwe album elementen van UK garage, hiphop, r&b en elektronische muziek bevat. Hij vergelijkt het met de eerste EP's die de band uitbracht. Toch zal het nog even duren voordat er genoten kan worden van dit 22-nummers lange album. De releasedatum van Notes on a Conditional Form staat gepland op 21 februari 2020.