AMSTERDAM - Festivals richten zich steeds vaker op families en kinderen. Taartrovers Film Festival timmert al meer dan tien jaar flink aan de weg en is er speciaal voor de állerkleinsten (2+). Van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli strijkt het festival neer in Eye voor een week vol plezier en verwondering.

Het leven niet compleet zonder een festival

De generatie die is opgegroeid met festivals, heeft nu kinderen. Steeds meer ouders nemen hun kroost mee naar festivals zoals Kwaku of Down The Rabbit Hole. Kinderen mogen soms gratis mee naar binnen en er worden activiteiten voor hen georganiseerd of de ouders worden ontzorgd door kinderopvang te regelen. Maar er zijn ook festivals die zich speciaal richten op kinderen. Taartrovers Film Festival is daar een mooi voorbeeld van. Er worden bijzondere kinderfilms vertoond voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast kunnen jonge bezoekers zelf aan de slag met bijzondere installaties, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen.

Meer dan “een filmpje pakken”

Bij Taartrovers kijk je niet alleen film, maar mogen kinderen ook zelf aan de slag in het Lab. Je vindt er kunstzinnige installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Ga op onderzoek uit en laat van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast of laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink-stap-sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Oogstrelend voor jong en oud

Er draaien spannende, grappige en ontroerende films, een mooie aanvulling op de films die kinderen dagelijks zien. Wat ze gemeen hebben is dat de kunstzinnige films met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. En dat zie je. De films van Taartrovers sluiten naadloos aan op de belevingswereld van jonge kinderen en laten hen met andere ogen kijken naar de wereld om hen heen. De meeste films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

Meer informatie
Data en locaties Taartrovers Film Festival 2022

• Zaterdag 16 juli - vrijdag 22 juli 2022: Eye in Amsterdam

• Maandag 25 juli - woensdag 27 juli 2022: Forum in Groningen

• Zaterdag 15 oktober - zondag 16 oktober: Bijlmer Parktheater in Amsterdam

• Woensdag 26 - Zondag 30 oktober 2022: Natlab in Eindhoven

Meer informatie over Taartrovers Film Festival lees je op https://taartrovers.nl/festival/amsterdam/