AMSTERDAM- Stand-upcomedien en zangeres Nina de la Parra (1987) speelt sinds 2016 try-outs van haar comedyshow in Theater Bellevue: van Songs for the Brokenhearted, een feministisch-satirisch comedyconcert met jazztrio, naar Thou Shalt Love Thy Self, dat is doorgegroeid tot een nieuw programma met vierkoppige band: GODS WEGEN. Op 29 september vindt de première plaats in de thuisbasis: Theater Bellevue.


Over GODS WEGEN

Nina de la Parra heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers. Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt Nina haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

GODS WEGEN gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester – alles komt aan bod in haar verbaal-gewelddadige zoektocht naar een eigen identiteit.


Vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo wisselen af met kwetsbare Engelstalige popnummers, ondersteund door haar steengoede Duits-Nederlands-Surinaamse hipster-huisband.

muziek Moritz Götzen (bas), Tim Bücher (gitaar), Sanne Landvreugd (sax)

tekt, muziek, performance Nina de la Parra

regie Titus Muizelaar

licht Jantje Geldof

productie, management Eigen naam BV (Daniëlle Kersten)

Over Nina de la Parra

Bij comedian, zangeres en regisseuse Nina de la Parra (winnaar Sylvia Kristel Award 2016) zijn emancipatie, gender en etnische identiteit een rode draad. De balans tussen menselijke kwetsbaarheid en lef heeft in haar werk een voelbare urgentie.


De la Parra studeerde Engelse Literatuur aan de Edinburgh University en studeerde in 2015 cum-laude af van de regieopleiding van de Folkwang Universität der Künste Essen/Bochum. Na haar regieopleiding was ze jarenlang de vaste regieassistent van Ivo van Hove en assisteerde onder meer en Simon Stone. Ze regisseert regelmatig repertoiretoneel bij verschillende Duitse Stadttheaters. In Nederland regisseerde Nina o.a. de Theater Bellevue-productie Kaap Furie en een route van de WijkSafari AZC 2017 bij Zina+Adelheid/FemaleEconomy.

Speeldata 29 september 2019 - première - Theater Bellevue

Op tournee t/m april 2020

Meer informatie & kaarten www.theaterbellevue.nl/nina