AMSTERDAM - Relaxed met een drankje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan, want ook dit jaar zijn er weer openluchtvoorstellingen in het park bij het Eye museumgebouw. Bij zonsondergang kun je deze zomer tijdens Sunsets kijken naar films uit verschillende Eye-programma's, zoals Badlands, Restored & Unseen, MovieZone en Eye Classics.

Sunsets, 24 t/m 28 augustus in Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/sunsets

10 jaar geleden opende Eye zijn deuren aan het IJ, en waar beter vier je dat dan in de buitenlucht bij zonsondergang. Tijdens Sunsets kun je kijken naar klassiekers en nieuwe films, met deze keer als opening MovieZone Presents: Boy (Taika Waititi, 2010) uit Nieuw-Zeeland en uit de serie Restored & Unseen de gloednieuwe restauratie door Eye van Karakter (1997, Mike van Diem) met Q&A met tweevoudig Oscarwinnaar Mike van Diem. Verder presenteert Eye Classics Beau travail (1999, Claire Denis) en kozen we Donnie Darko (2001, Richard Kelly) uit de Eye-serie Badlands.We sluiten af met de voorpremière van Boiling Point (2021, Philip Barantini).

De films worden geprojecteerd op een scherm van 5 x 12 meter en worden voorzien van een kort voorprogramma.

Praktische informatie
Toegang is op basis van reservering via eyefilm.nl voor maximaal 4 personen. Met een reservering ben je dus zeker van een plaats. Je krijgt een stoel en een koptelefoon, je kunt geen eigen stoel meenemen. Bij slecht weer wordt op de dag zelf besloten of de voorstelling doorgaat. We sturen dan een mailing naar de mensen die hebben gereserveerd.

Openingsfilm
MovieZone presentsBoy (2010, Taika Waititi, 87')24 augustus

Eye Classics presents
Karakter (1997, Mike van Diem, 122')2K Eye-restauratieVoorprogramma: Q&A met tweevoudig Oscarwinnaar Mike van Diem25 augustus

Restored & Unseen presents
Beau travail (1999, Claire Denis, 92' , 4K)26 augustus

Badlands presents
Donnie Darko (2001, Richard Kelly, 113', 4K)27 augustus

Voorpremière
Boiling Point (2021, Philip Barantini, 92')28 augustus