De Tolhuistuin open iedere zondagmiddag in juni tot en met augustus de Tuin voor de nieuwe serie Sunday Sounds. Een uniek muziekprogramma in de openlucht, met samenwerkingen met onder andere Paradiso, Kamermuziek Amsterdam en WeMakeThe.City. De bar is open en cafe-restaurant THT zorgt voor overheerlijke cocktails en hapjes.

Sunday Sounds #1 // zondag 24 juni

De tentoonstelling Transtaalkinderen van Moving Arts Project in het kader van WeMakeThe.City, die vanaf 20 juni in de Tuin te zien is, wordt omlijst met theatrale rondleidingen. Deze tentoonstelling bestaat uit portretten van kinderen die voor hun ouders vertalen, precies op het moment dat zij hun deuren openen.

Kamermuziek Amsterdam verzorgt in aanloop naar hun festival live-muziekoptredens en DJ's: Awün, Ouvrijster en Suikerbeat. Het festival Voor de Zonnevloed vindt 14 juli plaats in de Tuin.

Sunday Sounds #2 // zondag 1 juli

Deze tweede editie staat in het teken van Nederlandstalige muziek met het bestaande Paradiso-programma Zing Nederlands Met Me. Het programma is voor iedereen die beter Nederlands wil leren, graag meezingt of nieuwe mensen wil ontmoeten. Een uur lang komen bekende Nederlandse liedjes aan bod onder begeleiding van piano en voorzanger.

Klik hier voor de reportage van de Volkskrant over Zing Nederlands Met Me.

Sunday Sounds is onderdeel van Zomer in de Tuin. Zoals ieder jaar staat de Tuin van mei tot en met september in het teken van kunst en cultuur met een diversiteit aan makers en programma's, van locatietheater tot aan spoken word, van outdoorcinema tot aan muziek en van expo’s tot aan debatten. Bij koud weer en regen vindt dit programma plaats onder de luifel in de Tuin.