AMSTERDAM - Sinds de première in 2014 speelde de succesvoorstelling The Fountainhead voor uitverkochte zalen in Amsterdam, New York, Barcelona, Avignon, Seoul en Taipei. Ramsey Nasr won de Louis d’Or voor zijn vertolking van Howard Roark. Dit seizoen is The Fountainhead exclusief te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

'Een meesterwerk.' - De Volkskrant ****

The Fountainhead is het verslag van de strijd van de eigenzinnige architect Howard Roark (Ramsey Nasr) met de wereld om hem heen. Een uitdagend verhaal over het compromisloos nastreven van je idealen én een meeslepende liefdesgeschiedenis. Volgens Ivo van Hove 'een verslavende roman die schreeuwde om op toneel te worden gezet.'

Roark weigert concessies aan opdrachtgevers te doen, terwijl zijn collega Peter Keating kiest voor commercieel succes en maatschappelijk aanzien. Te midden van de ideeënoorlog tussen individualisme en collectivisme, vernieuwing en traditie, speelt een liefdesgeschiedenis die morrelt aan de grenzen van het fatsoen. Tussen Roark en Dominique Francon (Halina Reijn) ontspint zich een verzengende liefde die voelbaar maakt hoe moeilijk het is om je aan een ander te geven en toch jezelf te blijven.