AMSTERDAM - Vanavond was de tweede editie van het International Young Patrons Gala in Nationale Opera & Ballet. Zo’n 1500 young professionals genoten van een exclusieve avond met een verrassingsprogramma van opera en ballet. Zij zagen optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en solisten die zingen bij De Nationale Opera, met fragmenten uit opera- en balletklassiekers als La bohème, Die Zauberflöte, La Dame aux Camèlias en Het Zwanenmeer.

Ook zagen zij de première van Vocalise, een nieuwe creatie van choreograaf Peter Leung, Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, voor vijf dansers en één operazangeres, waarvoor modeontwerper David Laport de kostuums ontwierp. De regie van het gala was in handen van Monique Wagemakers. Actrice Anna Drijver presenteerde de avond.

“Wij vinden het bijzonder om te zien dat er in relatief korte tijd zoveel enthousiasme onder jonge mensen is ontstaan voor het International Young Patrons Gala. Het is voor ons belangrijk om deze cultuurminnende jongeren te bereiken en betrekken bij opera en ballet. We zijn zeer verheugd dat de tweede editie van dit gala twee weken van tevoren al uitverkocht was. Hiermee hebben we laten zien dat het algemene beeld dat jongeren en young professionals moeilijk te bereiken zouden zijn voor opera en ballet aan het veranderen is.” aldus Eline Danker, Hoofd Fondsenwerving & Relatiebeheer, Nationale Opera & Ballet.

Onder de aanwezigen waren ook een aantal bekende Nederlanders waaronder Elise Schaap, Rop Verheijen, Rens Kroes, André Dongelmans, Timor Steffens, Carolien Spoor en Egbert-Jan Weeber. Het International Young Patrons Gala is bedoeld voor alle young professionals met interesse in cultuur en vormt een bijzondere introductie op opera en ballet.