AMSTERDAM - Het was dé hit van Theaterfestival De Parade: SISI BOY door Steef de Jong. Nu gaat voorstelling op tournee in een geheel nieuwe theaterversie, die onlangs met vijf sterren werd bekroond in Trouw. Van 17 maart t/m 4 april is SISI BOY te zien in Bellevue Lunchtheater, waar Steef de Jong eerder te zien was met de succesvolle producties De Modern Art Revue en Steef’s Operette Uurtje.

Over SISI BOY
In SISI BOY deelt Steef de Jong het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks de grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken.

Met zijn vaste ingrediënten – kartonnen pop-updecors, operette en humor – neemt Steef de Jong u mee in zijn verhaal. Een ode aan het anders zijn.

"SISI BOY is mijn coming out als romanticus", aldus
Steef de Jong in een interview voor Theater Bellevue. Lees het volledige
(rechtenvrije) interview hier.

Over Steef de Jong
Steef de Jong (1983) is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Hij heeft een fascinatie voor de operette: het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical.

Over Bellevue Lunchtheater
Bellevue Lunchtheater, het ‘toneelschrijfhuis’ van Theater Bellevue ontwikkelt en presenteert al ruim 30 jaar nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire. Theater Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent. Vele auteurs schreven voor het Bellevue Lunchtheater, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos, Robert Alberdingk Thijm, Dilan Yurdakul en Eva Jansen Manenschijn.

Meer informatie en kaarten
www.theaterbellevue.nl/sisiboy