AMSTERDAM - Stadslandbouw is het telen, oogsten, bewerken en verkopen van voedsel in of vlakbij de stad. Groente verbouwen op het dak, eten uit de buurtmoestuin, kippen houden in een kantoorgebied of aardbeien kweken in leegstaande gebouwen. In welk stadsdeel u ook woont, u kunt met subsidie van de gemeente zelf aan de slag en bijvoorbeeld uw eigen moestuin aanleggen.

Bekijk de initiatieven waarbij u zich aan kunt sluiten en de plekken waar u lokale producten kunt kopen op www.vanamsterdamsebodem.nl. Of ga langs bij één van onderstaande projecten.

ZuiderMRKT in Zuid

De ZuiderMRKT is een kleine, wekelijkse buurtmarkt met mooie, kakelverse en biologische producten. Van, voor en door de buurt. Uniek door haar coöperatieve karakter. De coöperatie bestaat uit enthousiaste buurtbewoners die rechtstreeks groente en fruit inkopen bij boeren uit Flevoland om ze voor eerlijke prijzen op het ZuiderMRKT-plein te verkopen. Wekelijks treedt een buurtbewoner op als marktmeester.

Ubuntu in Zuidoost

Ubuntu Stadstuin Zuidoost is ontwikkeld door een aantal sociaal ondernemers. Hier kunt u uw eigen groenten, kruiden en fruit verbouwen, een groentenabonnement nemen, zelfgemaakte potgrond kopen of uw zelfgemaakte producten verkopen in de winkel. Bewoners van Holendrecht en de rest van Zuidoost, uit verschillende gemeenschappen, van oud tot jong, komen hier graag: voedsel verbindt.

I can change the world with my two hands in West

De ecologische moestuin van I can change the world with my two hands bevindt zich op een binnenterrein (1200m2) midden in een dichtbevolkte woonbuurt. In de pluktuin kunt u groenten en kruiden plukken en afrekenen in de moestuinwinkel. Rondom de pluktuin vindt u de eigen tuinen. Op deze kleine stukjes grond kweken buurtbewoners hun eigen groenten en kruiden.