AMSTERDAM - Breng samen met ons een eerbetoon aan de Italiaanse componist Domenico Scarlatti, met het soloconcert van Pianist Nada, Libanees-Hongaars-Amerikaanse, in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam.


Het concert is tevens een geldinzamelingsactie ten behoeve van Syrische kinderen via de Antiocheens Orthodoxe Kerk in Nederland.

Pianist Nada geeft op 28 oktober om 20.00 uur haar eerste soloconcert in Amsterdam, in de prachtige Keizersgrachtkerk, ter ere van de op 26 oktober 1685 geboren componist Domenico Scarlatti. Op het programma staan zeven sonates van Scarlatti en werken van Mendelssohn, Chopin en Liszt. Er is iets bijzonders aan pianiste Nada wiens ongewone levenspad haar ook tot een buitengewoon mens heeft gemaakt. Als ze optreedt, lijkt haar muziek tot leven te komen op een wijze waaraan maar weinig artiesten zich ooit hebben gewaagd. Het is alsof tijd en werkelijkheid er niet toe doen, alleen de muziek.

Ze trad internationaal op in concertzalen zoals Salle Gaveau in Parijs, Severance Hall in Cleveland, Yamaha Hall in Tokio, Auditorium de Radio-France, Assembly Hall (AUB), op podia zoals dat van het Louisville-orkest, Lakeside Symphony, Lebanese National Philharmonic, Belgrado Chamber Orchestra, Dayton Arts Institute, Eastman School of Music, Salzburg Festival en Montpellier Festival en op vooraanstaande educatieve locaties, scholen, ziekenhuizen en gevangenissen. "Mijn passie heeft mij gemaakt tot een communicatieve performer met een unieke muzikale persoonlijkheid. Muziek is mijn eerste taal en ik voel er een diepe liefde voor".

Pianist Nada

is muziekperformer, onderwijzer en een bevlogen communicator die ernaar streeft haar liefde voor muziek over te brengen op een wereldwijd publiek. "Ik spreek muziek" is het motto dat haar charismatische persoonlijkheid en talent om enthousiasme en liefde voor klassieke muziek voort te brengen het beste beschrijft.

Met dank aan:

Musical Gemstones in the Diamond District in Amsterdam

Keizersgrachtkerk, Amsterdam

Donaties komen ten goede aan het fonds ten behoeve van Syrische kinderen via de Antiocheens Orthodoxe Kerk in Nederland.

Toegangskaarten (15 euro, of 10 euro op vertoon van een uitgeprinte uitnodiging van het Italiaans Cultureel Instituut) kunnen bij de ingang contant worden betaald.

https://iicamsterdam.esteri.it/nl/gli_eventi/calendario/pianist-nada-in-concert/