AMSTELVEEN - Op zaterdag 25 mei zijn er ook verschillende events met een sociale kant. Zo zijn er twee bewonersinitiatieven en is er een vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking te bezoeken. Ook vond Amstelveenvoorelkaar het programma van 24H Amstelveen een hele mooie en laagdrempelige manier om Amstelveners te vragen iets voor een ander te doen, door samen naar een activiteit te gaan met een bewoner of een cliënt van één van de (zorg)organisaties uit Amstelveen. Via de website van Amstelveenvoorelkaar kunt u contact leggen. De 45 activiteiten tijdens 24H Amstelveen zijn zoveel mogelijk gratis. Waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd is het voor de inwoners met een Amstelveenpas in ieder geval gratis toegankelijk.


Neem een kijkje bij de Schakel

Bij de Schakel kun je een kijkje achter de schermen nemen. Het is een vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Ontdek hun talenten en zie hoe zij liefdevol en enthousiast worden begeleid door tientallen vrijwilligers. Maak een rondleiding door het clubgebouw of doe samen met de leden mee aan één van de activiteiten: wandelen, schilderen en knutselen of yoga. Om 10.30 uur staat creatief en wandelen op het programma. Om 13.30 uur yoga en om 15.00 uur rondleiding en presentatie. Aanmelden kan via de site van 24H.


Bewonersinitiatief Stadsdorp Elsrijk

Eén bewonersinitiatief op 25 mei is van Stadsdorp Elsrijk. Zij laten je graag kennismaken met hun activiteiten. Doe mee aan theatersport, waarbij je moet improviseren om zo goed of grappig mogelijk een scène te spelen. Verder krijg je een vooruitblik op het theaterseizoen en treden lokale helden op, zoals de bekende accordeonist Piet Schmidt & pianist Ed Boekee. Of kom langs om je oude spullen te laten repareren in het Repaircafé. Het programma is vanaf 15.00 uur.


Bewonersinitiatief gospelkoor

Een ander bewonersinitiatief is van inwoners die samen in een gospel gemeenschapskoor zitten. Laat je meevoeren door de indrukwekkende klanken van het Gospel Fire Choir, een koor met meer dan 100 leden uit verschillende culturen. De groep geeft in de middag een extra concert. Hier zijn ouderen en inwoners van verpleegtehuizen voor uitgenodigd.Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Heel mooi deze sociale initiatieven. Ik bedank alle deelnemers voor het organiseren hiervan.”

De BoodschappenPlusBus gaat deze dag speciaal voor 24H Amstelveen rijden en stopt op het Festivalhart op het Stadsplein bij de fontein. De bus zal pendelen tussen verschillende tijdelijke haltes. Vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur, zal de bus ieder half uur langs de haltes rijden. U kunt gebruik maken van deze bus als u redelijk mobiel bent.

Bent u benieuwd? Kijk voor het hele programma op de website van 24H of op de Facebook evenementenpagina.