AMSTERDAM - Sleaford Mods, Fontaines D.C., METZ, Iceage, Sunflower Bean, Yak, Indian Askin, Sports Team, Drahla, Lewsberg, Iguana Death Cult, Korfbal, Personal Trainer, Charlie & The Lesbians, Ploegendienst en Real Farmer zijn bevestigd voor de eerste editie van Loose Ends. Dit festival, gericht op de smaakmakers van de scene in gitaar, fuzz, punk, wave en psych vindt plaats op zondag 23 juni 2019 op de NSDM-Werf bij Noorderlicht in Amsterdam. De kaartverkoop wordt afgetikt op vrijdag 1 maart 2019 om 12:34 uur.

Scene van jonge liefhebbers
De drijvende kracht achter Loose Ends is Jorinde Hiddema van festivalorganisatie Friendly Fire: “Er is een heel actieve scene van jonge liefhebbers van gitaarmuziek in de breedste zin van het woord. Het zijn genres die alive en kicking zijn en die een eigen huis verdienen. Op de NDSM-werf hebben we daar een perfecte locatie voor gevonden.”

Line-up
Op de eerste editie van Loose Ends zijn zowel gevestigde namen als Sleaford Mods, METZ en Iceage te zien, maar ook up and coming acts als Fontaines D.C. en Sports Team. Tevens is ook de Nederlandse gitaar-, fuzz- en wavescene is goed vertegenwoordigd, met de komst van Korfbal, Indian Askin, Lewsberg, Personal Trainer, Ploegendienst, Iguana Death Cult en Real Farmer.

Voor en door de scene
Naast muziek geeft Loose Ends ook ruimte aan diverse samenwerkingen op artistiek gebied. Zo draagt Black Currant Mag bij met een speciaal magazine gewijd aan Loose Ends-artiesten. “Dit is een festival voor en door de scene en kan alleen plaatsvinden dankzij de scene. Ik ben er bijvoorbeeld trots op dat Peter Weening van Vera in Groningen de mainstage van Loose Ends wil presenteren. Ook Gruismeel, Melkweg, Left Of The Dial, Mondays, Loudmouth, Punk Pizza, Bad Vibrations (Londen) en Black Rice Booking zijn van de partij.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op vrijdag 1 maart 2019 om 12:34 uur en vindt plaats via de website van het festival: www.looseendsfestival.nl. Daarnaast zijn er ook fysieke kaarten te koop bij Elpee in Groningen, Loudmouth in Utrecht en SkateCafe in Amsterdam. Early Bird tickets kosten in de voorverkoop 35 euro (exclusief 3,75 euro servicekosten).