AMSTERDAM - Op 23 september treedt Martijn Fischer op in Het Koninklijk Concertgebouw met zijn theaterprogramma Martijn Fischer zingt hits van Hazes. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een aantal gastartiesten uitgenodigd. Martijn vertolkt samen met Silver Metz (11) – winnaar van The Voice Kids 2019 - een aantal nummers van André Hazes. Ook zangeres/harpiste Iris Kroes en zangeres/actrice Roosmarijn Luyten treden op tijdens deze bijzondere avond waar Martijn Fischer met zijn band een ode brengt aan het concert dat Hazes op 28 december 1982 gaf in Het Concertgebouw.

Martijn Fischer: “Ik heb Silver Metz ontmoet tijdens The Christmas Show waar we allebei een rol in speelden. Hij is een rasentertainer met een stem als een klok uit De Pijp, net als Hazes zelf. Hij zingt van binnenuit, zoals Hazes dat ook kon. Roosmarijn Luyten speelde de rol van Rachel Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij en kan ongelofelijk ontroeren met haar stem. Ze is actrice; het best bewaarde geheim van het Nederlandse toneel. Het is de eerste keer dat ik samen ga werken met Iris Kroes. Iris is met haar harp onvoorstelbaar authentiek en is een geweldige aanvulling op deze avond.”

Silver Metz
Silver Metz (11) speelde de rol van Ciske de Rat in de gelijknamige musical en won voor zijn rol een Musical Award voor aanstormend talent. Hiermee is hij de jongste winnaar van een Musical Award ooit. Samen met Danny de Munk bracht hij het nummer ‘Toe nou, kom weer thuis’ uit en trad met hem op tijdens Holland Zingt Hazes 2018. Silver won in 2019 The Voice Kids, na zijn auditie met het nummer ‘Kleine Jongen’ van André Hazes én trad in 2019 op tijdens Holland zingt Hazes. Toen Ajax dit jaar landskampioen werd zong hij bij de huldiging op het Museumplein o.a. ‘Bloed, zweet en tranen’. Nu is het tijd om wederom aan het Museumplein op te treden, maar dan binnen in Het Concertgebouw.

Iris Kroes
Iris Kroes, harpiste en zangeres, won The Voice of Holland 2012. In 2012 tourde zal als gastartiest met Marco Borsato. Daarna bracht ze drie albums uit, deed ze twee theatertours en componeerde ze o.a. de titelsong van de film Stuk.

Roosmarijn Luyten
Roosmarijn is afgestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst. Ze speelde Rachel Hazes in het laatste seizoen van de musical Hij Gelooft in Mij. Ze was te zien in de voorstellingen Dolfje Weerwolfje, De Marathon en was vijf seizoenen verbonden aan TGMAX (Maas Theater & Dans). Daarnaast zingt ze bij B-Movie Orchestra en had ze rollen in o.a. Als De Dijken Breken, Flikken Rotterdam en Sonny Boy.


Martijn Fischer zingt Hits van Hazes
In het concert Martijn Fischer zingt hits van Hazes brengt Martijn Fischer en zijn band een avond met een mix van levensliederen en feestmuziek, waarbij alle grote hits voorbijkomen. Van groots en meeslepend tot klein en ingetogen. Thema’s als de liefde en eenzaamheid worden bezongen, naast liedjes over het alledaagse leven. In 1982 gaf André Hazes (1951-2004) nog een fenomenaal concert in Het Concertgebouw.