AMSTERDAM - Het eerste programma deed veel stof opwaaien: Femke Halsema en Thierry Baudet gingen aan de hand van theatervoordrachten door Toneelgroep Amsterdam in gesprek over politieke identiteit. Kijk deze editie hier terug.

Tijdens de tweede editie van Sign of the Times bespreken we een van de belangrijkste thema's van 2017: #MeToo. Aan de hand van een collage van stemmen uit de kunst, de literatuur en de hedendaagse samenleving, gaan we in gesprek over seksuele identiteit en macht in 2018. Met bijdragen van o.a. Shirin Musa, oprichtster van vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom, schrijvers Jessica Durlacher en Aafke Romeijn, seksuoloog Ellen Laan, feminist van het eerste uur Maaike Meijer en de acteurs van Toneelgroep Amsterdam.

Wat heeft #MeToo teweeg gebracht? Zijn we in een nieuwe fase beland van de eeuwenoude strijd der seksen? En hoe zien we een toekomst voor ons waar we op een gelijkwaardige manier met elkaar samen leven? #MeToo is niet langer alleen een hashtag om seksuele identiteit aan te kaarten, maar ook een onderwerp dat de samenleving hevig verdeelt en volledig onderdeel is geworden van de identiteitspolitiek. Onder begeleiding van moderator Myrthe Hilkens onderzoeken we seksuele identiteit anno nu met o.a.: Maaike Meijer, Shirin Musa, Aafke Romeijn, Ellen Laan en Jessica Durlacher.

Sign of the Times
Toneelgroep Amsterdam, De Balie en Stadsschouwburg Amsterdam slaan dit seizoen de handen ineen met de nieuwe programmaserie Sign of the Times. In vier programma’s onderzoeken we via theater, lezingen en debat hét maatschappelijke thema van vandaag: identiteit. Wanneer is identiteit een verbindende factor en wanneer sluit het mensen uit en drijft het groepen verder uit elkaar?

Komende programma's
Tijdens de derde editie op 10 mei praten we met de Algerijnse schrijver Kamel Daoud over koloniale identiteit. We sluiten af met een collagevoorstelling over identiteit onder regie van Ivo van Hove op 2 juni. Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de tweede editie van het Forum on European Culture (georganiseerd door De Balie & DutchCulture).