AMSTERDAM - Nachtclub Shelter is verkozen tot één van de betere clubs in de wereld. Ieder jaar maakt DJ Mag aan de hand van een poll die de lezer in kan vullen een globale top 100 van de beste clubs. De lijst is dit jaar samengesteld op basis van meer dan 600.000 stemmen die tussen maart en juni zijn verzameld. Shelter Amsterdam heeft voor de eerste keer sinds de opening in 2016 een plek bemachtigd en doet dat dit jaar als enige Nederlandse nachtclub. Daarbij is het ook nog eens 2 jaar geleden dat er een club uit Nederland in de lijst te vinden was.

DJ Mag beschrijft Shelter als één grote ruimte met een nog indrukwekkender geluidssysteem en laat duidelijk weten juist de simpelheid ervan te kunnen waarderen. Dat is ook hoe de club daadwerkelijk is ingericht en waar deze om bekend wil staan. Kwaliteit staat bij Shelter hoog in het vaandel en dat begint volgens de club bij de muziek. Vanuit die gedachte doet het team er alles aan om het beste geluid van Amsterdam te creëren en qua programmering altijd een sexy, warme en groovy sound neer te zetten, zelfs binnen de verschillende genres van elektronische muziek. Daarnaast is de gastvrijheid richting bezoekers en artiesten een andere belangrijke pijler waar Shelter graag in uit wil blinken.

"It's an honour to receive this prestigious recognition. The entire team has worked tirelessly since reopening to create a safe haven for our patrons and the support we've seen over the past 4 months is just incredible. This is exactly why we do what we do. With a full dance floor week in, week out, we couldn't be more proud." - aldus Onomé Sarawi, programmeur Shelter Amsterdam.

DJ Mag publiceert jaarlijks de Top 100 van de beste clubs ter wereld. Normaal gesproken gebeurd dat eerder in het jaar, maar vanwege de nasleep van de pandemie heeft het magazine ervoor gekozen later live te gaan. Op die manier hadden clubs meer tijd om weer bij te komen van de laatste lockdowns.