AMSTERDAM - Na twee uitverkochte shows in Paradiso (2021), een clubtour door Nijmegen, Rotterdam en Utrecht in het voorjaar van 2022 én zijn intieme optreden in Het Amsterdamse Bostheater afgelopen zomer, is het nu tijd voor de volgende stap: op 10 februari 2023 komt Sef & het El Salvador Ensemble naar Nederlands mooiste zaal, namelijk Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande donderdag 3 november 10:00 uur via www.carre.nl.

Tijdens zijn show op 10 februari 2023 in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam speelt Sef voor het eerst al zijn nieuwe muziek en een selectie uit zijn eerdere repertoire. Hij neemt het publiek van zijn show mee in de grotere maatschappelijke vraagstukken die hem bezighouden. Hoe pakken we die aan, hoe kunnen we vaart minderen en hoe nemen we afscheid van dingen die we al ons hele leven gewend zijn? Zijn we niet al te ver heen? En hoe blijven we hoopvol?

Op zijn laatste twee singles 'Anorak' en 'Houseparty', hoor je iemand die overweldigd is door de complexiteit van onze hedendaagse problemen en ze niet langer kan negeren, maar tegelijkertijd ook zoekende is naar hoe we ze aan kunnen pakken. Sef doet een constatering van ongezonde verschillen, maar tegelijkertijd ook een viering van het feit dat we meer gemeen hebben dan dat ons scheidt. Met zijn unieke teksten en onder begeleiding van zijn tienkoppige El Salvador Ensemble kijkt hij uit naar zijn grootste en meest ambitieuze show tot nu toe.

Het in 2020 verschenen album El Salvador was een openhartige reflectie op volwassen worden en moeilijke keuzes in het persoonlijke leven. Maar op zijn vijfde soloalbum Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag kijkt hij verder dan zichzelf en bekijkt hij juist sociale en maatschappelijke constructen en problemen. Naast het bekritiseren van misstanden probeert hij op een constructieve manier te inspireren om samen aan een utopische toekomst te werken in de meest unieke, muzikale vorm die we van Sef gewend zijn.