AMSTERDAM - Gerardjan Rijnders en Karina Holla spelen in de nieuwe voorstelling van De Gemeenschap. ROMP is een nieuw geschreven toneelstuk door Rob de Graaf, de regie is in handen van Roy Peters. ROMP toont het leven door de ogen van een oude vrouw die gaat sterven, bitter maar op een grimmige manier ook vrolijk. De voorstelling is van donderdag 14 tot en met zondag 17 december te zien in Theater Bellevue. Aanvang voorstelling: 20:30 uur, behalve op zondag 17 december, dan begint de voorstelling om 15:00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.theaterbellevue.nl.

Oud zijn. In een bed liggen. Niet lang meer te leven hebben, maar nog zoveel willen als een kind. Boos zijn op de wereld die verandert. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen. Dit alles overkomt de vrouw uit ROMP. Karina Holla belichaamt deze vrouw. Ze is tot bijna niets meer in staat, maar hartstochtelijk praten over de beelden en spookbeelden van haar leven kan ze nog wel. En dat doet ze, hartstochtelijk. Aan haar bed zit, zwijgend, een man (Gerardjan Rijnders). Hij luistert. Of niet? Pas als de vrouw eindelijk niet meer praat, neemt hij het woord. In een maatschappij waar steeds meer en steeds langer levende ouderen zijn richt ROMP zich op een actuele problematiek: die van de mensen die niet meer meedoen. Een leven lang zijn ze zelfstandig, eigenzinnig en onafhankelijk geweest, maar nu is hun wereld klein. Aan wat ze hebben meegemaakt, aan hoe ze over alles denken heeft niemand meer een boodschap. Hoe sterk ze zich ook verzetten – hun weg gaat maar één kant op.

Na de succesvolle queer comedy De Shakespeare Club komt De Gemeenschap met een nieuwe productie waarin Roy Peters en Rob de Graaf hun krachten bundelen. Zij maken theater dat vormbewust en zintuiglijk is; theater dat maatschappelijke vraagstukken op een eigenzinnige en oneerbiedige manier aan de orde stelt. De Gemeenschap zoekt poëzie in het alledaagse en vertaalt individuele geschiedenissen naar alomvattende verhalen.

De pers over ROMP:

De Volkskrant ★★★★: “Karina Holla speelt in Romp een oude dame en maakt daarvan een huiveringwekkend goed optreden.”
De Groene Amsterdammer: “Regisseur Roy Peters laat twee grandioze performers alle ruimte om het beste wat ze hebben te tonen. Romp is stil makend prachtig.”
Scènes ★★★★: “Romp is een prachtige voorstelling.”

regie - Roy Peters
tekst - Rob de Graaf
spel - Karina Holla en Gerardjan Rijnders
decor - Marijn Akkermans
kostuums - Marrit van der Burgt
choreografie - Karin Post
licht en geluid - René Rood
techniek - René Rood, Paul Schimmel
productie - Michaël Veder
publiciteit - Babette Groenewege
fotografie - Casper Koster
grafisch ontwerp - Floyd Koster

De Gemeenschap wordt structureel gesubsidieerd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. ROMP wordt bovendien mogelijk gemaakt door financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, het BNG Cultuurfonds en het Lira Fonds.

Première: 13 oktober 2017, Toneelschuur Haarlem
Speelperiode: donderdag 5 oktober t/m zondag 17 december 2017
Meer informatie: http://www.degemeenschap.nu/
Facebook: https://www.facebook.com/degemeenschap.nu/