AMSTERDAM - Robbert Dijkgraaf is de presentator van 'Planet Earth II - Live In Concert II' in Rotterdam Ahoy. Op zaterdag 17 maart 2018 vertelt hij het verhaal achter de indrukwekkende beelden van de populaire wildlife serie van de BBC, die op 4K-Ultra-HD-formaat worden vertoond. De beelden worden daarnaast begeleid door de prachtige score van componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer, Jacob Shea en Jasha Klebe, die live door het 80-koppige symfonie-orkest City of Prague Philharmonic Orchestra ten gehore wordt gebracht. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Planet Earth II
'Planet Earth II' is het vervolg op de succesvolle BBC-natuurserie 'Planet Earth'. Tien jaar na het verschijnen van de eerste reeks waren het veranderde natuurlandschap en nieuwe cameratechnieken voor de Britse tv-zender reden genoeg om een nieuwe serie afleveringen te maken. Deze keer worden er niet alleen nieuwe spectaculaire landschappen en habitats bezocht, maar zijn er ook ervaringen en ontdekkingen vastgelegd die nog nooit eerder gefilmd zijn. Kijkers stappen direct in de voetsporen van de dieren zelf en gaan met hen op reis naar een nieuwe wereld.

Presentator Robbert Dijkgraaf

De beelden van Planet Earth II worden geïntroduceerd door Robbert Dijkgraaf. Dijkgraaf studeerde natuur- en wiskunde aan de Universiteit Utrecht. In 1989 promoveerde hij cum laude bij Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft. Sinds 1 juli 2012 is hij directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton. Daarnaast is hij universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Dijkgraaf werkt op het gebied van snaartheorie, quantumzwaartekracht en het grensgebied van wiskunde en deeltjesfysica. Voor zijn onderzoek ontving hij in 2003 de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Als columnist van NRC Handelsblad schrijft hij voor een breed publiek over wetenschap, kunst en andere zaken. Voor De Wereld Draait Door Universitypresenteert hij jaarlijks een live TV-college over onderwerpen als Einstein, het allerkleinste, de oerknal, licht, symmetrie. Hij is initiatiefnemer en financier van proefjes.nl, een website met alledaagse proefjes voor kinderen vanaf 8 jaar.

Score door Hans Zimmer

Om Planet Earth II niet alleen een visuele maar ook een muzikale ervaring te maken, wordt de score door Hans Zimmer verzorgd. De componist heeft o.a. 120 soundtracks van films als 'Inception', '12 Years A Slave', 'The Lion King' en 'The Dark Knight Trilogy' op zijn naam staan. Voor zijn werk ontving hij al meerdere prijzen, waaronder een Academy Award, twee Golden Globes en drie Grammy Awards. Zimmer schreef de muziek voor Planet Earth II exclusief voor de live-uitvoering van het programma. Dit zorgt voor een gevarieerde en ontroerende soundtrack bij de unieke natuurbeelden van de BBC.

Succesverhaal

De eerste reeks afleveringen van 'Planet Earth' uit 2006 was een groot succes overal ter wereld. Zo zijn er inmiddels wereldwijd al meer dan 3,5 miljoen dvd's verkocht. Daarnaast werd 'Planet Earth - Live In Concert' tijdens 80 shows door maar liefst 200.000 belangstellenden bezocht. 'Planet Earth II' was begin dit jaar op de Nederlandse televisie te zien via de EO en behaalde met de eerste aflevering 2,21 miljoen kijkers. Het team achter 'Planet Earth II' heeft in totaal de afgelopen drie jaar 2089 dagen gefilmd tijdens 117 bezoeken aan 40 landen.

Ticketinfo

Kaarten voor 'Planet Earth II - Live In Concert' zijn €44, €49,50, €55, €60,50 en €66 (incl. servicekosten maar excl. transactie en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar via de website. De kaartverkoop is inmiddels gestart.