AMSTERDAM - Het Rijksmuseum presenteert drie nieuwe tentoonstellingen voor in de zomer.

KWAB. Dutch Design in de eeuw van Rembrandt
30 juni - 16 september 2018
Fantasievolle zeewezens, griezelige monstertjes en vloeiende lichaamsvormen die doen denken aan stroop die traag van een lepel druipt, dat is Kwab: de meest sensationele bijdrage die Nederland heeft geleverd aan de ontwikkeling van de interieurkunst in Europa. Het Rijksmuseum toont in ruim honderd kunstwerken de hoogtepunten van dit ‘Dutch Design’ van de Gouden Eeuw.

Chillida in de Rijksmuseumtuinen
22 juni - 23 september 2018
Tien metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) sieren deze zomer de Rijksmuseumtuinen. Chillida geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen. In de tentoonstelling is een verzameling van uitzonderlijke werken uit verschillende periodes te zien, exemplarisch voor zijn ideeën over ruimte, zwaartekracht en balans.

Eyeopener. Kunsthandel M.L. de Boer
30 juni - 16 september 2018
Direct na de Tweede Wereldoorlog vestigde Martien de Boer (1907-1991) zijn kunsthandel op de Keizersgracht in Amsterdam. De Boer was gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst die zich bewoog tussen figuratie en abstractie. In een tijdperk van vernieuwingsdrang, was hij een baken van rust en goede smaak. In de tentoonstelling zijn 36 werken te zien van onder andere Jan Sluijters, Jan Toorop, Fernand Leger en Henry Moore.