AMSTERDAM - QUEEN OF DISCO is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco-music, belichaamd door het leven van disco icoon en flamboyante LGBTQ activist SYLVESTER.

DISCO kwam begin jaren zeventig op uit de zwarte en latino gay clubcircuit in New York en werd snel daarna een wereldwijde muziekstroming. Het viel samen met de emancipatie de LGBTQ-gemeenschap. De hele wereld stond op de dansvloer te dansen op discomuziek en het was één groot feest. Begin jaren 80 kwam er een keiharde terugval. Disco verdween weer ondergronds om jaren later als House music opnieuw de wereld te veroveren.

De Queen of Disco SYLVESTER brak als solozanger door, gedragen door de Disco vloedgolf. SYLVESTER was de eerste androgyne en openlijk gay wereldster, met gigantische hits als "You Make Me Feel (Mighty Real)" en "Do Ya Wanna Funk". SYLVESTER was ook de allereerste wereldster die openlijk ervoor uitkwam aan AIDS te lijden en stond als activist in de voorhoede van de AIDS-awareness and gay pride beweging The Stonewall rellen.

Spel & Zang: Drussilla Mputu-Mola, Susan Malaika Bailey, Urvin Monte, Jasmine Perez, Robeathy Corea
DJ & Sound/beat creation: DJ Jasmine Perez Regie: Marjorie Boston, Maarten van Hinte Script/dramaturgie: Maarten van Hinte
Regie Assistent: Kaja van Bruggen Artistieke Coördinatie: Ritzah Statia Scenografie: Marjorie Boston Publiciteit: Emily Perez Context en Educatie: Tomas Leijen
Productie team: Patrick Karijowidjojo (productieleider), Alleryn Beaulieu
Kostuum conceptuele adviseur: Stef Krull, Iris Elströdt
Lichtontwerp: Vincent Romijn
Decorontwerp: John Lippens
Techniek: Art Support
Videotechniek: Bart Scholten (stagiair)
Office Manager: Gloria Hoop Beeld: Uma van Hinte

Za 30 april en zo 1 mei in DeLaMar theater centrum, Amsterdam: Queen of disco - DeLaMar

Voor alle speeldata, zie: rightaboutnowinc.com