AMSTERDAM - Rüfüs Du Sol verbindt met hun meeslepende en melodische geluid de twee werelden van live performance en elektronische muziek. De indie dance trio uit Australië laat over de hele wereld het publiek uit hun dak gaan. Tijdens Amsterdam Dance Event, het grootste clubfestival van de wereld, krijgen Nederlandse fans dit jaar de kans om een bijzondere instrumentale live act van de elektronische band mee te maken. De show vindt donderdag 17 oktober plaats in de industriële setting van de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. De kaartverkoop start vrijdag 22 maart om 10.00 uur.

Rüfüs Du Sol

‘Atlas’, het debuutalbum van Rüfüs Du Sol, stond in 2013 op nummer 1 in de charts van hun thuisland Australië. Hun grootste doch intieme geluid blijkt een formule voor succes. Na hun tweede album ‘Bloom’, dat verscheen in 2016, waren zanger/gitarist Tyrone Lindqvist, keyboardspeler Jon George en drummer James Hunt niet meer weg te denken uit de internationale muziekindustrie. Voor hun derde album ‘Solace’, uit oktober 2008, liet de band zich onder andere inspireren door het Nederlandse duo Weval en artiesten zoals Solomun en Keinemusik. Inmiddels speelt het alternatieve indie trio over de hele wereld. Van Coachella tot Exit Festival - en ook in Nederland laten ze alle shows uitverkopen.

Willaris. K
Rüfüs Du Sol wordt ondersteund door Willaris. K. die het voorprogramma verzorgt op 17 oktober. De opkomende artiest, die net als het hoofdprogramma van de avond ook van Australische bodem is, is vooral bekend van zijn succesvolle debuut EP ‘Alchemy’. De tracks op deze EP zijn gemaakt toen hij overdag werkte en ‘s nachts muziek maakte in zijn slaapkamer. In dit proces nam de getrainde pianospeler oude samples op en sprak hij ideeën voor muziek als voice memos in op zijn telefoon, om deze vervolgens uit te bouwen. Inmiddels heeft zijn dikke industriële techno met peinzende melodieën hem onder andere al in de iconische Watergate club in Berlijn gebracht. Het is dus geen wonder dat hij nu ook zijn debuut maakt tijdens het Amsterdam Dance Event.

Amsterdam Dance Event
Tijdens Amsterdam Dance Event staat de stad wereldwijd in het middelpunt van de elektronische muziek. Gedurende de vijf dagen van Amsterdam Dance Event spelen er zo’n 2500 artiesten verspreid over meer dan 1000 evenementen in 140 verschillende locaties. In 2018 trok het evenement 400.000 bezoekers uit meer dan 90 landen en is hiermee het grootste clubfestival ter wereld.

Tickets
Early Bird tickets voor Rüfüs Du Sol tijdens Amsterdam Dance Event zijn verkrijgbaar voor €17,50,- en Regular tickets voor €25,00. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 22 maart om 10.00 uur via https://ade.dgtl.nl/en/events/rufus-du-sol--dgtl