AMSTERDAM - In Kings of war zijn de koningsdrama’s Henry V, Henry VI en Richard III samengevoegd tot één explosieve voorstelling over leiderschap. Ze laat zien hoe drie verschillende leiders, in tijden van crisis en oorlog, beslissingen nemen die het leven van duizenden beïnvloeden. De voorstelling speelde op de Wiener Festwochen en het Holland Festival, vervolgens in Parijs en Londen. Dit seizoen was Kings of war te zien in New York en in april is de voorstelling terug in Amsterdam. Hans Kesting won de Louis d’Or voor zijn vertolking van Richard III. 

In deze radicale bewerking van Shakespeare-klassiekers worden de politieke leiders getoond op de ultieme plek die voor de ene macht en voor de ander machteloosheid weerspiegelt: de war room. Kings of war is een productie met een grote bezetting en live muziek.

Acht jaar na Romeinse tragedies vond Ivo van Hove opnieuw inspiratie in Shakespeare voor een uitdagende reflectie op wat we dagelijks via de media over ons heen krijgen: de in duisternis gehulde besluitvorming van machthebbers en de impact die dit heeft op leven en dood van velen. Een voorstelling over verantwoordelijkheid en machtsmisbruik en de soms vage grens tussen beide.