AMSTERDAM – Vrijdag 24 november was het zover: Nothing But Thieves was weer in Nederland voor een show. De band kwam naar de AFAS Live voor hun grootste headline-show tot nu toe.

Eerder deze week was de band nog in het nieuws door aanklachten van seksuele intimidatie, welke zij allemaal ontkennen. Dit nieuws hield de mensen die deze avond in de zaal aanwezig waren niet tegen om te gaan. De zaal was namelijk stijf uitverkocht.

Tevens was het de grootste eigen show die Nothing But Thieves tot nu toe gaf. Waar ze eerder dit jaar nog in een uitverkochte Tolhuistuin en op Lowlands speelden voor een volle Alpha (red. hoofdpodium) op Lowlands, hebben ze nu ongeveer 6000 man voor hen staan.

In het voorprogramma vinden we Airways en The Xcerts. Die eerste speelt nog voor een halflege zaal en heeft een vrij matige start. Het publiek is er nog niet echt bij en gaat nog door met praten. De vaart komt er helaas pas vrij laat iets meer in. Rond 20:30 is daar het tweede voorprogramma, The Xcerts. De zaal lijkt dit wat beter te vinden. Overigens zijn het beide prima voorprogramma’s om mee te beginnen, die beide ook goed in het straatje van Nothing But Thieves passen qua muziek.

Iets na 21:00 gaan de lichten uit, en daar waren ze ineens. Er wordt meteen lekker gestart met I’m Not Made By Design. De sfeer blijft er over het algemeen goed inzitten en het hele publiek gaat los op de nummers. Ook de nummers van laatste album “Broken Machine” worden goed ontvangen. Er ontstaan zelfs op enkele plekken wat moshpits waardoor het publiek vooraan telkens wisselt van plek. Ook gaan er mensen crowdsurfend het publiek door.

In de setlist vinden we een goede mix van nummers van het eerste en tweede album. Ook speelt Mason, terwijl de rest van de band even pauze houdt, solo een cover van Tom Petty’s “Free Fallin'”. De avond wordt afgesloten met het nummer, toepasselijk, “Amsterdam”.

Nothing But Thieves gaf een grootse en strakke show weg. Met deze show hebben ze zich bewezen dat ze ook een enorme zaal als de AFAS Live aankunnen, wellicht zelfs ook de Ziggo Dome over een tijdje.

Benieuwd naar wat er nog meer in de AFAS Live te doen is binnenkort? Bekijk dan de website.