AMSTERDAM – Zondagavond 26 november, een goed gevuld Paradiso. Nick Murphy stond deze avond voor de zevende keer in Nederland, en voor het eerst onder deze nieuwe naam.

Nick Murphy is een naam die veel mensen niet zoveel zal zeggen. Totdat je de naam Chet Faker laat vallen, en ineens weet iedereen het weer. De Australische multi-instrumentalist bracht in 2014 zijn succesvolle album Built On Glass uit en had zelfs een wereldwijde hit met zijn cover van Blackstreet’s “No Diggity”. In de jaren daarna bleef het stil. Tot september 2016, want toen maakte hij via zijn Twitter bekend dat zijn volgende album onder zijn eigen naam, Nick Murphy dus, zou verschijnen.

Op 10 mei 2017 was daar dan de eerste EP onder de nieuwe naam, genaamd Missing Link. Deze EP kende wel een andere sound dan zijn werk onder de naam Chet Faker, maar werd over het algemeen enthousiast ontvangen door de fans. 3FM noemde zijn nieuwe geluid ‘een tikkie melancholisch, meeslepender en explosiever’. Dat laatste is precies wat wij vanavond zagen toen hij voor een uitverkochte Grote Zaal van Paradiso stond.

DE SHOW

De avond werd geopend door de uit Detroit afkomstige Heathered Pearls. Deze dj maakt keiharde techno. Het is aan het publiek te merken dat het eigenlijk te vroeg is voor deze muziek, want veel verder dan een klein beetje meebewegen gaat het publiek niet.

Rond 21:25, 25 minuten later dan op het tijdschema stond aangegeven, was daar dan de man waar het allemaal om draait deze avond. Nick Murphy komt het podium op met band en start een korte instrumentale intro, waarna er gelijk gestart wordt met de Chet Faker-hit “Gold”. Van het Chet Faker-tijdperk speelde hij nog onder andere “1998”, “Talk Is Cheap” en “The Trouble With Us”. Gedurende de avond worden vooral deze nummers het beste ontvangen. Ook nieuw werk doet het goed, al lijkt het publiek nog wel even te moeten wennen aan zijn nieuwe geluid. Echter wordt bijvoorbeeld zijn meest recente “Medication” met gejuich ontvangen.

EINDOORDEEL

Met het hiervoor genoemde nummer komt er een einde aan de avond, waarop Nick Murphy en band een zeer sterke performance neer hebben gezet. Het publiek zal ongetwijfeld met een geweldige herinnering naar huis gaan.

Bekijk de evenementen die binnenkort allemaal in Paradiso zijn hier.