AMSTERDAM - Muziektheatergezelschap Liedhuis is te zien van 27 mei tot en met 13 juni 2022 met haar voorstelling RABBITS AT WORK. Sopraan Florien de la Fosse en pianiste Celia García-García schitteren in deze muzikale komedie met liederen speciaal voor deze voorstelling geschreven door de Amerikaans-Nederlands componiste Vanessa Lann. RABBITS AT WORK speelt op satirische wijze in op een snelgroeiende beweging in de huidige maatschappij, aangeblazen door verschillende politieke (wereld)leiders, die het ‘glorieuze’ verleden in ere wil herstellen. In de regie van Marc Krone is het een vermakelijke voorstelling die speelt met het serieuze en doet lachen om het tragische.

Over Liedhuis

Oprichtster Florien de la Fosse wil met muziektheatervoorstellingen het klassieke Lied weer een plek geven in het culturele landschap en zo bijdragen aan de overlevering en weerbarstige levendigheid van het genre. De muziektheatervoorstellingen van Liedhuis reflecteren aan de hand van het klassieke liedrepertoire op de hedendaagse samenleving. Hierbij werken we samen met makers uit verschillende disciplines zoals film, theater of komedie. Lied is een eeuwenoude kunstvorm die raakt aan liefdesverdriet, gekmakende jaloezie, gelukzalige liefde, of kokende woede; het gaat over gevoelens van alle mensen uit alle tijden. In het Lied komt al onze universele menselijkheid samen. Of het nou klassiek, hedendaags of cross-over Lied is, met Liedhuis neemt Florien mensen graag mee in haar passie voor dit genre!

Over Rabbits at work

Een pianiste en een sopraan (het Duo) voeren een propaganda-concert uit ter meerdere eer en glorie van “De Grote Leider”. Er mag in zijn staat alleen nog maar muziek van vóór 1900 worden gespeeld. Alle muziek van na 1900 is verboden en overtreders wachten gruwelijke straffen en hoge boetes. Tijdens het concert ontvangt het Duo geheime composities van de rebellerende CCC (Central Composers Club). Aangestuurd door de CCC belandt het Duo in een riskante missie om de “De Grote Leider” ten val te brengen. Zal het lukken!!??

De composities van de CCC, met geheime codes en opdrachten erin verwerkt, komen in werkelijkheid uit de pen van componiste Vanessa Lann. Het duo speelt daarnaast liederen van Robert Schumann en jazzsongs van David Frishberg.

Creatie: composities: Vanessa Lann, Robert Schumann, David Frishberg | concept, scenario: Florien de la Fosse | regie: Marc Krone | scenario begeleiding: Wart Kamps | kostuumontwerp: Romy van Eijk | decorbouw: Jeroen Echter

Uitvoering: sopraan: Florien de la Fosse | piano: Celia García-García | acteur: Hans Thissen

Tickets voor de tour: https://www.liedhuis.nl/rabbits-at-work/